Pet Rescue out! Ne szépítsük, ez volt az első gondolatom a lefújás után, és nagy összegbe mernék fogadni, hogy ezzel nem vagyok egyedül, Tisztelt Asztaltársak. És az ennek a regáti parasztnak a szerencséje, hogy én írom a posztot és nem McPásztori mester, mert amit tőle kapna a fejére, azt garantáltan nem tenné ki az ablakba.

Onnan tudom, hogy meccs közben a fácsén csevegtünk. Pedig rajtunk megint nem múlott semmi: ittunk rendesen. McPásztori mester igazi ír italkülönlegességgel melegített és a meccs előtt jómagam is leküldtem a torkomon egy pohár rumos kólát. Erre föl már megint a ráadásban egyenlítenek a juhok. Török László klasszikus idézete bmikynek jutott eszébe: ilyen nincs és mégis van.

Nem szeretek öncélúan durva, vulgáris szavakat használni, de most nagyon nincs türelmem finomkodni. Mondjuk ki nyíltan: ez egy ritka szar meccs volt. Persze lehet mantrázni az ilyenkor szokásos közhelyeket, hogy „óriási taktikai csata” volt, a „csapatok kölcsönösen kioltották egymást”, „elsősorban a játék küzdelem jellege domborodott ki”. De minek? Hiába rúgott hatalmas gólt Djokovic, ez az összképen érdemben nem változtat. Illetve változtathatott volna, ha nem sikerül már megint gólt kapni a ráadás perceiben. Ez most már nagyon unalmas, mintha valami fertőzést kapott volna el a csapat, amely krónikus elmezavart okoz a hajrában. Mással legalábbis nem lehet magyarázni, vagy csak nagyon nehezen ezt a bénázást.

Én most nem megyek bele abba, hogy ki mekkorát hibázott a bekapott gólnál, megteszi majd úgy is bmiky a játékosértékelő rovatunkban. De most már sorozatban fordul elő valami bénázás a meccsek végén és ez már kizárja az egyszerű balesetet a lehetséges magyarázatok sorából. Pet Rescue-nak valami nagyon nem megy, például a pedagógia. Én nem vagyok pszichomókus, sem elmeorvos, de a mi borzunk hisztis rohamai biztos nem tettek jót az öltözői hangulatnak. Túl feszült a csapat, hatalmas mázli, hogy Djokovic azzal vezette le a felgyülemlő feszültséget, hogy bombagólt lőtt. És milyen édes lett volna azzal megverni a juhokat idegenben…

Szóval kimondottan bosszús vagyok, Tisztelt Asztaltársak. Ezt a posztot is azért én írom, mert nekem nem volt hozzá kedvem a legkevésbé. A fene egye meg! A juhok egy dekával sem voltak jobbak, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyenlítésük után már ők húzták az időt. Hazai pályán… Magyarán be voltak szarva. Teljes joggal egyébként, mert ez a CFR igenis képes elkapni őket, akár saját pályájukon is. Más kérdés, hogy ez fordítva is igaz.

Amúgy nincs minden veszve, de innentől kezdve függünk a többi meccs eredményétől is. A juhok az utolsó három meccsből kettőt játszanak idegenben, abból egyet Craiován. A KVSC meg ugye kétszer játszik itthon. Pet Rescue állását a bajnoki cím megnyerésé még megmentheti, de felmenteni már az sem tudja. Én erre a meccsre több szót már nem vesztegetek Tisztelt Asztaltársak. Kicsit sok jutott most ki a jóból.

Bmiky értékelője jön:

Arlauskis 6 A gólnál egyedül ő figyelt, de nem volt esélye. Addig főleg beadásokat kellett hárítson.
 Manea 4 Elengedte Alibecet a szélen, ebből kapott gólt a csapat.
 Vinicius 6 Az ő érdeme, hogy Gnohére kapura se lőtt.
Boli 4 Két hibáját még megúszta a csapat, a harmadikat nem.
Camora 4 Csúnyán elengedte Planicsot az egyenlítésnél.
 Hoban 7 Uralta a középpályát, labdaszerzésben és -kihozatalban is a csapat legjobbja volt.
 A 86. perctől A. Mureşan. Kényszercsere volt.
 Deac 5 Nagyon nem az ő meccse volt, pedig kihajtotta magát.
 A 90+3. percől Costache. Mindig beáll, de mindig túl későn ahhoz, hogy tudjon valamit is villantani.
 Djokovic 7 Bitang nagy gólt lőtt, de addig is jól játszott.
Culio 6 Leszívta az energiáit a védekezés, de kivette a játékból Budescut.
 Omrani 6 Ugyanazt a verekedős focit tolta, mint Iasi-ban, csak most sokkal inkább a szélen.
 Ţucudean 5 Egy beadás találta csak meg a fejét.
 A 73. perctől Mailat 6 Lendületet hozott a támadásokba, és ha nem is annak szánta, de gólpasszt adott.