Csak félig sült meg ez a báránypecsenye, így kissé nyers és rágós lett, Tisztelt Asztaltársak, de legalább magunkat sem égettük meg. Ha nem is lettünk felhőtlenül boldogok, de lógatni sem kell az orrunkat. Egy pontot elhoztunk az akolból és a Kolozsvári Vasutas továbbra is vezeti a bajnokságot, ráadásul az alapszakasz-pontrekorddal. Amióta rájátszásos rendszerben szervezik meg a Liga 1-et, 52 pontnál többet egy csapat sem tudott szerezni az alapszakaszban. Deac, Culio és társaik már 53 pontot gürcöltek össze és még hátra van két forduló.

A mérkőzés legüdítőbb színfoltja kétségkívül a kolozsvári rádió magyar nyelvű közvetítése volt, amely alig 1-1,5 másodperccel előzte meg a Look Tv közvetítését. Kapóra jött, mert így apámat is rá tudtam venni arra, hogy nézzük együtt a meccset és nem kellett streamelnem. A jó öreg ugyanis nem szívlelheti a hivatalos államnyelven beszélő sportkommentárokat és nem feltétlenül a használt nyelv miatt.

Magát a mérkőzést ugyanakkor jó indulattal sem nevezhetjük túlzottan eseménydúsnak. Mindkét edző kiadta az ukázt: csak nehogy kikapjunk, jó az X is. A juhok ugyan a második félidőben kockáztattak, de csak azért mert hátrányban voltak, az egyenlítés után Dică rögtön becserélt egy védekező középpályást. Pet Rescue pedig egyszerűen ugyanazt hozta amit megszoktunk. 1-0 után védte az előnyt. Pedig a juhok ifjú(h) kapusa zavarba hozhatónak tűnt, nem ártott volna talán nagyobb nyomás alá helyezni. Az ő hibájának, illetve Djokovic harcosságának és Vinicius szemfülességének köszönhetjük a vezető gól. Utóbbi végre lábbal is betalált. Az egyenlítés miatt persze bosszankodhatnánk egy sort, hiszen gyakorlatilag az egyetlen komolyabb védelmi hibánkból megmentettek egy pontot a juhok.

Ahogy az egyik bejáratott futballközhellyel mondani szokás: óriási taktikai csata volt a két csapat között. Igaz ez a kifejezés általában a hót unalom szinonimája szokott lenni. Dacára annak, hogy a két csapatnak csak steril támadó játékra futotta az erejéből, a vérivó Kata Nacsó fiaihoz hasonlatos védekezéssel rukkoltak elő. Bár ez igazságtalanság a részemről, mert letámadás és a labdavesztés utáni visszatámadás amit a srácok bemutattak inkább egy szőke szemüveges német futballherceg focijára emlékeztettek. Legalábbis nyomokban. Mindenesetre ha nincs az a két egyéni hiba valószínűleg klasszikus 0-0-ba torkolt volna a rangadó. De nem torkolt. Pet Rescue nem kicsit hibás ebben, mert úgy tűnik hiába van egy tűzpiros Ferrari sportautója úgy hajtja mint egy nehézkes hazai gyártású telepjárót. Ez a személyes véleményem, lehet vele nyugodtan vitatkozni a kommentekben.

Bogrács Huba ugyanakkor üzeni, hogy nem kell a kardunkba dőlni. Két meccsünk lesz még a juhokkal, ha azokból szerzünk 4 pontot, akkor csak elkészül az a zaftos báránypecsenye a bajnokság végére. Érthető persze, ha ma este akad egy kis hiányérzetünk, ugyanakkor teljes joggal tekinthetünk bizalommal a jövőbe. Mert ebben a bajnokságban egyszerűen nincs jobb csapat a KVSC-nél. Egy-egy vereség még befuthat persze, de azért összességében nekünk áll a zászló. Újra, sőt ismét csak Tuskó Hopkins jelszavával tudok elköszönni tőletek Tisztelt Asztaltársak. Fel a fejjel!

És ahogy megszoktátok alább bmiky játékosértékelője következik.

Arlauskis 6 A megpattanó beadásokra kellett a legjobban figyelnie.
Manea 6 Hátul sokat verekedett, támadásban csak a taccsoknál láttuk.
 Vinicius 7 Fontos gól, fontos blokkolt lövések.
Mureşan 6 A 11-esig a védelem legjobbja volt, de az egy késése 2 pontjába került a csapatnak.
Camora 6 Önfeláldozó védőmunka mellett felfutásokra nem maradt ideje és ereje.
 Hoban 7 Jól haészott a sokszor zavaros középpályás-csatákban.
 Deac 6 Két-három ember lógott a nyakában, ahogy labdát kapott, de így is ő adta a legjobb labdákat Tzukifiúnak.
 A 90+3. percől Costache. Két meccse már van, de labdához még nem ért.
Djokovic 6 Feküdt neki a darálós foci, sokat volt játékban, a gólban fontos szerepe volt.
Culio 6 Sokat rúgták labdakihozatal közben.
  Mailat 6 Mindent futással akart megoldani.
 A 80. perctől Ioniţă. Leült a meccs, mire becserélték.
 Ţucudean 6 Egyelőre nem jönnek be a lövései.
 A 90. perctől Baldé. Egyszer indulhatott meg, akkor is lesről.