Nyugalmas helyett kissé zaklatottra sikerült az év utolsó bajnoki meccse, Tisztelt Asztaltársak. Pedig nem ez volt a fiúk eddigi legrosszabb meccse, igaz a védekezésünk ezúttal nem feltétlenül állt minden esetben a helyzet magaslatán. Szerencsére a poszt megírását reggelre halasztottam, így hideg fejjel már kevésbé tűnik drámainak helyzet. A félig üres, illetve félig tele pohár dilemmája esetünkben ismét aktuálissá vált. Ha azt vesszük, hogy vereséggel tér haza a csapat az oltyánok földjéről, akkor a képzeletbeli poharunk félig üres, de ha eszünkbe jut, hogy ennek dacára az első helyről várja a februári folytatást a KVSC, akkor azt is nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a pohár félig tele.

Bosszantó egy vereség volt ez, hogy a fene egye meg! A csapat nem játszott rosszul, kézben tartotta a mérkőzést, amikor a félidő végén egy súlyos védelmi hibából sikerült gólt kapni. Amihez Maneanak ezúton is gratulálunk. Tulajdonképpen simán – vagy egy kicsit göcsörtösen – meg lehetett volna nyerni a rangadót, de az egy pontra legalább rászolgáltak volna a fiúk. De ezúttal nem jött össze. Szükség lett volna egy kis szerencsére is. Szerencse alatt többek közt azt értjük, hogy Kovács István játékvezető nem felejti otthon a kontaktlencséjét. Másképp legalábbis nehéz megmagyarázni, hogy miért nem vette észre Gustavo kezezését a büntető területen belül. Pedig az esetet nagyon messziről is lehetett látni. Hogy egész pontosan mennyire távolról, az majd kiderül McPásztori mester játékosértékelőjéből. Tessék csak bátran tovább olvasni.

Szintén a mázlinak, illetve annak akut hiányának tulajdoníthatjuk a hazaiak második gólját is. A mi szemszögünkből ugyanis pech, hogy Mitriță pont ellenünk találja el úgy a labdát szabadrúgásból, hogy azt szinte lehetetlen kivédeni. A Bleriotba ülve egy kicsit morogtam magam elé, hogy Arlauskisnak miért kellett ennyire felkínálnia a rövid sarkot, de az igazság az, hogy jól eltalált lövés volt ezért inkább nem varrom hórihorgas hálóőrünk nyakába a felelősséget.

Két gólos hátránynál nem lehet töketlenkedni. Pet Rescue be is cserélte Urko Verát Djokovic helyére, akinek első labdaérintéséből megszületett a szépítő gólunk. Spanyol csatárunk ütemérzékét látva, talán még hivatásos zenész asztaltársaink is csettintettek. Ekkor még hátra volt fél óra és meg voltam győződve, hogy sikerül egyenlíteni. Sajnos nem jött össze.

Bár ez a vereség fölöttébb bosszantó, az idei őszi mérlegünk egészét nézve nincs okunk arra, hogy a kardunkba dőljünk. Az első hely az első hely, akkor is, ha a pontelőnyünk nagy része ezzel elolvadt. De attól az előny előny marad, hogy nem behozhatatlan. Mellesleg Bogrács Huba üzeni, hogy szilveszterkor, illetve előtte egy-két nappal jelentkezik. Nincs kizárva, hogy vele tart majd Sir Humphrey Appleby is.

Gondolom mire ide értetek az olvasásban már nagyon furdalja az oldatokat Tisztelt Asztaltársak, hogy mennyire messziről látszott Gustavo kezezése. Nem élek vissza tovább a türelmetekkel, Mcpásztori mester játékosértékelője következik.

Így játszotok ti

 Arlauskis 6 Amit lehetett, megfogott, de a bravúrjai nem értek pontot. A sárgát Deackal együtt valszeg azért kapta, mert egyenként jobban látnak, mint a pályán lévő összes bíró együttvéve. Rosszul állhat az UEFA szénája, ha Kovács István az első 60 bíró között szerepel…
Manea 5 Az első gól az ő sara, noha utána mentett is. Az ő posztján gyengék vagyunk.
Vinicius 5 Hátul nem volt hibamentes, ugyanakkor támadásban sem lehetett nagyon sok hasznát venni. Az újabb fejes góltól Calancea fosztotta meg.
A. Mureşan 6 Megtette a magáét, de ez ma nem volt elég.
Camora 6 Rutinból oldotta meg a dolgát, fel is jött néhányszor, viszont az egyetlen lövését blokkolták. A védelmünk becsületére válhat, hogy egy ilyen meccsen egyikük sem kapott sárgát.
  
L. Rus 5 Nagyon lassú volt, a sárgája végül kapott góllá változott.
 A 85. percben Nouvier A francia gyerekben sokkal több van, de éppen a meccshiány miatt nem jelenthetett igazi többletet a hajrában.
 Deac 6 A küzdeni akarással most sem volt gond, de ez ez nem volt az ő napja.
 
Djokovic 5. Mit mondjak? Renant vissza, mindent vissza!
  
A 61. perctől Urko  Vera 7. Jöhetett volna hamarabb is. Szaknyelven: you do not get a second chance to make a first impression. A Krajova találatait nemzeti ünnephez méltó üdvrivalgással köszöntő dzsizsisport-kommentátor hasztalan igyekezett Vera gólját amolyan Henry-féle kezezésnek beállítani. A kéz ugyanis a védő keze volt, nem Veráé, és a labda talán elérte a védő közvetlen közelében álló Vinicius karját is, viszont „a kéz kereste a labdát” egyértelműen a krajovai védőre áll. De már megszoktuk, hogy soha nem lehet rajtunk sapka.
Culio 6 Küzdött becsülettel, fektében majdnem gólt szerzett, faragták is keményen, az első büntetőt be is fújhatták volna nekünk, de a regáti média hatása keményen érződik. Csak annyit ért el, hogy Băluţă (akit már jóval korábban ostorral kellett volna lekergetni a pályáról) végül miatta kapta meg a második sárgáját.
 
Păun 5 Volt egy ígéretes próbálkozása, de a sikerhez ő ma nem volt elég.
 
A 69. perctől Mailat 4. Túl fiatal még ehhez a déli pokolhoz. Ha győzni akarsz, a rutint kell előnyben részesíteni. Ugyanolyan inspirálatlan csere, mint a Nouvier behozatala a 85. percben.
Omrani 6 Visszazárt, szögletrúgásokat fejelt ki, küzdött, de tétovázott is elöl, amikor gyorsan kellett volna cselekedni. Ha a fejese bemegy, akár fordíthattunk volna – csak, hogy a kontrafaktuális hipotézis ki ne maradjon. Még jó, hogy nem reklamált Gustavónak a Holdról is látható kezezése miatt, mert valszeg ő is besárgult volna.