Tisztelt Asztaltársak, tartozunk egy vallomással: az idei utolsó hazai bajnoki meccsünk előtt kizárólag Bogrács Huba fogyasztott alkoholtartalmú italokat, ezt ugyanis Miki és jómagam is elmulasztottuk. Lehet emiatt maradt ki ilyen sok gólhelyzet, a felelősség ránk eső részét természetesen vállaljuk. A KVSC győzelmét azonban így sem veszélyeztette semmi. A csapat az idény talán legjobb játékával lepett meg afféle szép évzáró ajándékként. Ennél simább 1-0-s meccset szinte csak szökőévente lehet látni.

Szombat este esett az eső, ezért taxiba ültem. A Garibaldi-híd környékéről már jól látszott ahogy a Gépész utcai stadion reflektorfényei valóságos glóriát világítanak a Főleg Vár fölé. Már ekkor éreztem, hogy nem lehet itt nagy baj. A srácokat fűthette a becsvágy, hogy visszavágjanak a Temesváron kapott négy gólért, vagy az is lehet, hogy csak simán nem akartak megfázni és ezért futottak, mindenesetre nagyon belekezdtek már az elején: 12 perc alatt három helyzetet is kialakítottak.

Végre látszott az edzésmunka eredménye: ennél gördülékenyebb, összeszokottságra utaló csapatjátékot talán nem is láttunk az idén a srácoktól. Ezen a meccsen szinte egy pillanatig sem kellett izgulni. Nem az volt a kérdés, hogy rúgunk-e gólt, hanem csak az, hogy mikor. Păun, Deac, Culio, Omrani, Djokovic, Hoban, Camora (véletlenszerű sorrendben) és társaik elemükben voltak. Látszott, hogy élvezik a játékot. Ahogy az idevágó közhely is mondja: játszott a csapat.

Nem is akárhogyan, hanem végre bajnoki címre esélyeshez méltóan. Deac idénybeli kilencedik gólpassza és Vinicius második fejes gólja futballesztétikai szempontból is bátran nevezhető fenségesnek. Pedig az a sípot fújó ember feketében tendenciózusan tévedett a mi kárunkra. Akkor intett előnyszabályt, ha annak érdemi hasznát nem vettük és akkor fújta le a szabálytalanságot, amikor épp létszámfölényben kontrázhattunk volna, úgy, hogy csak az ellenfél teljesen üres térfelével kellett volna megbirkóznunk. Az, hogy Deac szimulálásért kapott sárgát meg egyszerűen nevetséges, a többi tévedést fölösleges is megemlítenem.

Nem szokásom bírózni és nem is szeretek. Csak azért tértem ki a rigó minősíthetetlen teljesítményére, hogy szemléltessem: egy jó, különösen egy bajnoki címre esélyes csapat akkor is győz, ha ellene fújnak a bírók. Külön gratula a srácoknak, hogy legalább pofázásért nem nyeltek be sárgát. Omraninak meg külön pacsi jár, amiért most már sokadik alkalommal őrzi meg a higgadtságát. Íme a bizonyság arra, hogy a futballistának célravezető a játékkal törődni a játékvezető helyett és meglesz az eredménye.

Mert az eredmény ezen az estén nem volt kérdéses. A szokásos visszaállás ezúttal nem tartott tovább 15 percnél, ez pedig bőven belefér egy 90 perces mérkőzésbe. Tetszett, hogy az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, ráadásul nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem célratörően, amikor egy kis rés támadt a temesvári védelemben azonnal megtámadtuk. Legfeljebb nem mindig sikerült áttörni. De ahogy Miki is mondta a meccs alatt: ha mi támadunk az ellenfél tizenhatosánál, akkor a bírónak garantáltan nincs esélye 11-est fújni ellenünk.

A győzelemnek köszönhetően matematikailag is biztos a KVSC helye a play off-ban és kényelmes előnnyel vezetjük a bajnokságot. Kívánhatunk-e ennél többet? Szinte mindenkit csak dicsérni lehet a csapatból. De ezt már bmiky fogja megtenni. Szokásos játékosértékelő rovatunk következik.

 Arlauskis Most is csak beadásokat kellett hárítania.
Manea 5 Megint az övé volt az egyetlen nagy védelmi hiba.
 Vinicius 7 Nemcsak fontos, hanem szép gólt is fejelt.
A. Mureşan 6 Gyakran beszállt a labdakihozatalba is.
 Camora 7 Futott, lőtt, beadott, lerúgták.
 A 81. perctől Peteleu. Ő már csak védekezett.
 Hoban 6 Meg kellett állítania a kontrát, amikor a sárgalapot kapta, de nagyon fog hiányozni Craiován.
 Deac 7 Most nem lőtt, csak beadott, a legtöbbször jól, egyszer tökéletesen.
  Djokovic 6 Lődözgetett, de mindig középre.
 A 87. perctől L. Rus. Biztonsági csere, Pet Rescue módra.
Culio 7 Kavarta a temesváriakat, mint Piszkos Fred a málnaszőrt.
 Păun 6 Az első félidőben nagyon aktív volt, a másodikban kevesebb labdát kapott.
 A 79. perctől Mailat. Kicsit önző módon szállt be a játékba.
Omrani 6 Nem jött össze neki a gól, de a csapat szempontjából hasznosan focizott.