Már akkor tudtam hogy baj lesz, amikor a pincércsaj közölte, hogy nem megy a tévé. Aztán a második dettó. Hogy ez kinek a bűne, ne firtassuk, de tény, hogy a kolozsvári kocsmáknak mintha nem kellene a bevétel: hétfő este két belvárosi helységben is egy vállrándítással lemondtak a rólunk. Szerencsére a kezdés előtt hazaértem, és legalább az első korty sörrel letudtam a kötelességem a csapattal szemben, Tisztelt Asztaltársak.

Az viszont engem is meglepett, ennek milyen gyorsan meglett az eredménye. Úgy tűnik, Ibrahima Baldé telepatikusan is megérzi az alkohol szagát, pedig a neve alapján Allah igazhitű híve a gólyalábú csatár. De hát az Astra elleni tradíciók a jelek szerint az edző- és keretcserék után is érvényesek, és ezekben a korai gól régóta benne foglaltatik. Pet Rescue hagyományaiban pedig a játék befagyasztása a vezetés megszerzése után, bár ezúttal legalább labdabirtoklással tette ezt. A CFR tökéletesen uralta a középpályát, és bár a támadójáték a Manea–Deac–Baldé háromszögre korlátozódott az első félidőben, a csapat tökéletesen megvalósította az edzője legerotikusabb álmaiban szereplő ideális taktikát.

Marquinhos fejese ugyan belezavart ebbe, de amikor a második félidőt is újabb gólig kijátszott lerohanással kezdte a CFR, a sör pedig egyre jobban csúszott, túlságosan is megnyugodtam. A nagyobb baj az, hogy a csapat is. És jött megint egy olyan utolsó 20 perc, amelyekért már két hónapja átkozzuk Pet Rescuet, passzív, bekkelős, időhúzós focival. Az első Astra-gólban szinte a teljes hátvédsor benne volt, szerencsére Baldé és Deac hat giurgui védőt is kipasszolt, Djokovic pedig jókor jött és lőtt. Megint megnyugodtam, a sörösüveg is kiürült, a csapat is megint megnyugodott, Ioniţă pedig megtalálta a rést a pajzson, izgalmas lett a vége.

De a hagyományokat tovább ápolta a csapat, gólgazdag meccsen verte az Astrát, de a két bekapott gól miatt kíváncsi leszek a védősor összetételére a Juventus ellen. Mert Boli egyelőre nem érzi a társakat, Manea pedig iszonyú rizikós focit játszik, nem ártana már végre neki egy kis pihenő, minden ifiszabály ellenére.

Így játszotok ti:

Arlauskis 5 A felsőléc jó barátja, Manea ellensége.
Manea 5 Feltűnően durván játszott, rosszkor volt rossz helyen.
Boli 5 Túl sokszor kilépett a védőfalból.
A. Mureşan 5 Neki volt a legtöbb fontos szerelése, de a végén engedte lefordulni Ioniţát.
Peteleu 6 Hátul jól pótolta Camorát, előre alig ment.
 Deac 8 A szélről is tökéletesen irányított.
 Culio 7 Megint őt faragták a legtöbbet, egy okos gólpassz volt a bosszúja.
 A 76. perctől L. Rus. Rombolni küldték be, de a támadásokba is bekapcsolódott.
Hoban 7 Egyszerű, de szinte hibátlan focit tolt most is.
  Djokovic 7 Sokat melózott, fontos gólt lőtt.
 A 89. perctől Nouvier. Időhúzó csere.
Nistor 7 Remek ütempasszai voltak, az elsőből gól lett.
  Baldé 8 Klasszis csatárteljesítmény: belőtte az első gólt, előkészítette a másik kettőt.
 A 83. perctől Urko Vera. Nem a kontrajáték az ő műfaja.