Őszinte sajnálatunkra ismét elmarad a hagyományos beharangozó a juhok elleni rangadó előtt. Történt ugyanis, hogy Bogrács Huba, a bérelhető alteregó és időutazó a minap egy nagyon furcsa, régi papírtekerccsel állított haza. A származási helye sajnos teljességgel tisztázatlan, a tartalma vérfagyasztó. Egy kiáltványról van szó. Most ezt következik. Borzadjatok velünk, Tisztelt Asztaltársak!

Juhopata manifesztum

Kísértet járja be a mioritikus tájat – a Juhopaták kísértete. Báránybőgés, sírás-rívás hallatszik amerre kísért a szelleme. Legfőbb ideje tehát, Tisztelt Asztaltársak, hogy a Juhopaták az egész világ előtt nyíltan kifejtsék nézeteiket, céljaikat, törekvéseiket, hogy a rólunk szóló mendemondákkal a Juhopata Mozgalom kiáltványát állítsuk szembe.

I . Juhok és Vasutasok

Hosszú évtizedekig uralkodtak a juhok a Liga I fölött, oly annyira, hogy elhitték: ez nekik alanyi jogon jár. Vezetőjük egy agyalágyult, paprikajancsi juhász, aki úton-útfélen támadja a proletárokat Vasutasokat. Ráadásul nincs egyedül. A propaganda gépezetük önkéntes alapon szerveződött, fő ideológusok Ioniță Oaia. (A határ mázlistáb oldalán élő olvasóink kedvéért ejtsd: Jonicö Oájá). De elég volt! A Juhopaták célja nem lehet más, mint az Esztena teljes felszámolása, a juhok megnyírása, majd a báránypecsenye krumplival és savanyú uborkával való tálalása. Ízlés szerint sózva, borsozva.

II. Vasutasok és Juhopaták

Azért azt is tisztázni kell, hogy milyen viszonyban állanak a Juhopaták a Vasutasokkal. Nos leszögezhetjük, hogy a Juhopatáknak nincsenek a Vasutasoktól érdekeitől elütő érdekeik. A Juhopaták tehát a Vasutasok leghatározottabb, szüntelen továbbhaladásra ösztökélő részét alkotják. A Juhopaták elméleti tételei korántsem egyik vagy másik világboldogító által kitalált vagy felfedezett eszméken, elveken nyugszanak. Mi tiszta szívvel, egy emberként utáljuk a juhokat!

III  Kizsákmányoló Juhok

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a juhok állandó előjogokat követelő kizsákmányolók. Ez már abból is látszik, hogy Trófearablónak bélyegeznek bárkit, aki vidéki csapat létére bajnoki címre vagy kupagyőzelemre merészel áhítozni. Reakciós szemétládák!

IV A Juhopaták viszonya a Vágóhíddal

A Juhopaták a Vágóhídi mészárosok természetes szövetségesei, ha a juhok egzisztenciájának megszüntetéséről van szó. A véres – a televízióban kizárólag 18-as karikával közvetíthető – leszámolás nem akadály. Legfeljebb azok a juhok kaphatnak kegyelmet, akik arra a kérdésre, hogy beismered-e, hogy egy alávaló, egyeduralomra törő, imperialista juh vagy gondolkodás nélkül azt felelik, hogy: beeeeeeeeeeeeeee.

Az alábbiakban pedig közzé tesszük a Juhopaták 12 pontját. Követeléseink:

1. Rituálisan áldozzuk fel Ioniță Oaiat a szabad sajtó oltárán! Ha most valaki azzal jönne, hogy a szabad sajtónak nincs is oltára, hát ácsolunk egyet. Senkit sem tévesszen meg, hogy az amit összeácsoltunk nem oltárhoz, hanem akasztófához hasonlít. Az ugyanis oltár! Azért mert mi azt mondjuk! Illetve, mert előléptettük. Példátlan előmenetel ez egy közönséges akasztófa karrierjében! A mi akasztófánk jobban teljesít!

2. Egy napi 24 órában működő, kizárólag juhokra specializálódott új vágóhíd létesítését és üzemeltetését.

3. Évente hívják össze a Juhopaták kongresszusát.

4. Tisztességes bíráskodást a Liga I meccsein, valamint Tudor és a Juhász azonnali kitoloncolását és száműzését a Holdra, a Föld nevű bolygót többé nem látogathatják!

5. Vezessék be a videobírót. De most azonnal!

6. Addig is meccsenként legalább egy tizenegyest a KVSC-nek! Mert megérdemeljük! Ha nem, akkor azért, hogy pukkadjon meg a Juhász. Ő biztosan megérdemli! Bár ez a 4. pont teljesülése esetén tárgytalan.

7. A Dzsészépé és Prosz(t)port szerkesztőségeinek átköltöztetését Észak-Koreába atomkísérletek céljából.

8. Az inkvizíció szakmai tudását elsajátító őröket alkalmazó börtönt huligán juhoknak és csatlós láncos kutyáinak!

9. Frissen nyúzott báránybőr kiállítást! Minden május elsején…

10. Szabadságot, testvériséget, egyenlőséget – kivéve a Juhoknak…

11. A 11-es mesterszám a számmisztikában, azt jelenti kinyilatkoztatás. Tehát követeljük, hogy jusson minél több belőle a KVSC-nek!

12. ………… egész pontosan ennyi pontot a Juhok ellen az alapszakaszban és a rájátszásban!

Világ Juhopatái egyesüljetek!

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Nouvier, Deac, Culio, Nistor – Baldé.
FCSB: Nita – R. Benzar, Balasa, Planics, Momcsilovics – Nedelcu, Pintilii – Coman, Budescu, Tanase – Alibec.