Gyorsan megnyugtatok mindenkit, Tisztelt Asztaltársak: ittam rumot a meccs előtt. A többiekért nem felelek, mert csak én jutottam ki a meccsre, de indulás előtt bedobtam egy féldecit. Bár ha előre tudom, milyen borzalmak várnak rám a Főlegváron, legalább két decivel melegítek be. Mert a csapat nyert ugyan egy fontos meccset, ám közben a román foci minden negatív jelenségét megtapasztalhattuk.

Taktikai csatának csúfolt rossz foci – kipipálva. Két jó csapat játszott egy közepesen szar meccset. Az első félidő csak nyomokban tartalmazott futballt, szerencsére azt a CFR játszotta amikor meg tudta húzni a széleket, a másodikban pedig Baldé kivételével szinte mindenki csak csalta a focit.

Gyáva, bekkelő, felelősség elől menekülő edzők – kipipálva. A digó Mangia az első félidőben 0-0-ra játszott, majd Pet Rescue 2-0-nál, emberelőnyben feladta a letámadást, leállította a kontrákat és megint csak a tizenhatost védte a csapat. És ezúttal nem is úszta meg kapott gól nélkül, még ha az egy vitatható 11-esből is jött össze, a végén pedig volt egyenlítési esélye a Craiovának. Drága FRF, könyörgünk, csináljatok már szövetségi kapitány belőle!

Gyalázatos játékvezetés – kipipálva. Comănescu össze-vissza fújt, nem csoda a kismillió reklamálás, a padról elküldött edző, az utólag kiosztott piros. A felesleges sárgák mellett szerintem mindkét büntetőnél rosszul döntött: Tiago Ferreira szabálytalansága Deac ellen már a tizenhatoson kívül elkezdődött, Vinicius pedig ütközött Burlacuval.

Hisztis sportvezetők – kipipálva. A rossz bíráskodás eredményeként Bukarestben megint elszabadultak az összeesküvés-elméletek, a juhok körül csaholó kórus már félidőben elkezdte az ugatást.

Magyarellenesség – kipipálva. A craiovai szurkolók 1-0 után nem fogták vissza magukat, megint jól elküldtek minket az országból. Rossz hír nekik, hogy maradni akarunk.

Hogy a jó dolgokat is foglaljuk össze röviden: újabb megnyert rangadó, 4 pontos előny a táblázaton, Baldé. Ja, és a rum!

Így játszotok ti:

Arlauskis 6 Csak a végén volt dolga, lábbal védett nagyot.
Manea 5 Megmutatta, hogy lőni is tud, de a végén többször is mögé kerültek.
Vinicius 5 A fejjátékára nem volt szükség, ráfújtak egy buta 11-est.
 A. Mureşan 7 A védelem leghiggadtabb és legegyszerűbben focizó tagja volt.
Camora 6 Jóindulattal beírjuk neki a gólpasszt.
Nistor 6 Az első félidőben a sebessége és a lövései vérbeli szélsőt idéztek, aztán a csapattal együtt lelassult.
  Deac 7 Állandóan előrefutott második csatárnak, ilyen akcióból lett a 11-es is.
 A 65. perctől Păun 6. A csapat nem használta ki a sebességét.
Hoban 6 Nem hibázott most sem, de a konfortzónájából sem mozdult ki.
 Culio 6 Labdatartásban verhetetlen, a 11-eseket egyre magabiztosabban rúgja.
Nouvier 6 Alighanem ő futott a legtöbebt a csapatból.
  Urko Vera 6 Egy jó lövésel kezdett, aztán csak verekedett a védőkkel. A sárgája miatt jobb, hogy lecserélték.
   Félidőben Baldé 7. Ötször került helyzetbe, egyet kihasznált.
 A 92. perctől Omrani. A csere időhúzó cseréje.

Fotók: Riti József-Attila