Szombat este a Vasutas mindkét csapata pályára lép, de minket csak a temesvári mérkőzés érdekel. Az újjáélesztett CFR II bemutatkozását a Liga 3-ban annak ellenére is hanyagoljuk, hogy a szezont egy városi derbyvel kezdik az Arénában. És ennek megvannak az okai, még azon túl is, hogy a szombat esti meccs kizárólag csak az ellenfél hiúságának fontos.

Amikor Strómanék először vetették fel, hogy jó lenne újra egy második csapat, abszolút jó ötletnek tűnt, hiszen ezt egyrészt a profi keret magas létszáma is indokolta, másrészt a Liga 3 tökéletes hely arra, hogy a tavasszal U19-es bajnokságot nyert ifik végre felnőttek között is tapasztalatot szerezzenek.

Az elmélet és a gyakorlat azonban két különböző dolog. A CFR II körül gyorsan elkezdtek feltűnni a román foci megélhetési hiéniái, élükön a négy év alatt öt klub vezetőségében is megfordult Cristian Bobarral (ki hallott már olyat, hogy egy tartalékcsapatnak saját, külön elnöke legyen?), az edzői posztot Sorin Oncică helyett megkapta a korábbi U-játékos Gică Barbu. A CFR-ifik pedig elkezdtek eltűnni a keretből, Csíki Norbert – nomen est omen – az FK Csíkszeredához, Emanuel Petruş pedig Borossebesre ment kölcsönbe. Hogy mi értelme van két alapembert másik Liga 3-as csapathoz kölcsönadni, mikor van saját Liga 3-as tartalékcsapat, az meghaladja a mi értelmi képességeinket.

Vigyázó szemeinket ezért Temesvárra, pontosabban a tévére vetjük, mert hét győzelemmel menni a válogatott szünetre tökéletes lenne. Az már biztos, hogy Pet Rescue máris összehozta a klubtörténelem legjobb első ligás szezonrajtját (lesz majd erről részletes poszt is), viszont pont ezzel a lendülettel kellene tovább növelni az előnyt a többiekkel szemben. Az biztos, hogy kísérlezetést most nem láthatunk, a már bevált arcoknak kell lehozni ezt a meccset is, egyedül Nouvier szereplése kérdéses.

Az ACS Poli nyáron összeguberált egy tiszteséges középcsapathoz illő keretet, csak éppen fizetni nem tudja a játékosokat – többek közt ezért is lépett tőlük Cristi Bud alig öt meccs után. Ionuţ Popa agresszív parasztfocija a kicsik ellen tökéletesen működik, a három győzelmüket az utolsó három helyezett ellen aratták, amikor viszont az élmezőnyhöz tartozó csapattal találkoztak (FCSB, Astra, Botoşani), gólt sem tudtak lőni. Még a legatyásodott Viitorulnak sem. Ha a CFR tartani tudja jó szokásást, és most is megszerzi a vezetést, nem lehet gond a győzelem megszerzése.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

ACS Poli: Curileac – Creţu, Melinte, Cânu, Ţigănaşu – Soljic, Artean – Ciucur, Munteanu, Mailat – Drăghici. Eltiltva: Vasvári. Sérült: Doman.
CFR: Vâtcă – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Păun, Deac, Hoban, Culio, Nistor – Urko Vera. Sérült: Nouvier.