Bukarestben kitört a tömeghisztéria a piros pincsik fellegvári veresége után, a főjuhász és a drogos megkötötte a nagy és szent koalíciót a CFR ellen, a média pedig kórusban lihegi a fülükbe, hogy a Volt Tulajdonos, Aki Már Csak Szurkoló (Sem) után immár a strómanék is zsebrevágták a teljes román bírói kart. Ennél biztosabb jele nincs, és nem is lehet annak, hogy újra tényleg bajnokesélyes csapatunk van. UPDATE: közben egy craiovai lesgóllal átvettük a vezetést a táblázaton.

Szóval bajnokesélyes csapatunk van, még akkor is, ha Tisztelt Asztaltársaság teljes joggal morgott a csütörtök esti játék után. De egy félidő szerencsés végkimenetelű beszari focit nem érdemes visszavetíteni az előző három meccsre, amelyeken a csapat atombiztosan verte le nála gyengébb ellenfelét. Mert a bajnoki cím felé vezető legbiztosabb út a kiscsapatokon át vezet, ellenük nem kell pontokat veszteni. A Viitorul tavaly 12 győzelmet, és csak 1-1 döntetlent és vereséget ért el a 8-14. helyezettek ellen, és ezután már az is belefért, hogy a rájátszásban csak meccsei felét nyerje meg.

Pet Rescue középpályás dominanciára épülő futballja pedig tényleg hatékony lehet a Liga 1 kiscsapatai ellen, elsősorban azért, mert nem ad területet a lekontrázására. Viszont hétfő este először fog hiányozni a dominanciát biztosító Deac–Hoban–Culio trió egyik tagja, ezért a brassói meccs nagy kérdése: csak személycserével oldja meg a problémát vagy egy másik játékrendszert vesz elő? Ha marad a 4-5-1, akkor Nistor a logikus megoldás, neki viszont szemmel láthatóan nincs 90 perces erőnléte, így egy cserét előre be kell kalkulálni.

A Sepsi OSK ellen viszont kár lenne rendszert és stílust váltani, mert náluk pont a középpálya a gyenge pont, képtelenek megtartani a labdát, és kimagaslóan sok elemi hibát követnek el. Gólokat szinte csak ellentámadásból vagy pontrúgásból szereznek, Hadnagy mellett a szélsőket meg megfékezni, és akkor nem lehet baj. A legfontosabb, hogy állandó nyomás alatt legyenek, és akkor lesz bőven gólhelyzet. Mert a székelyek eddig ugyan mindkét hazai meccsüket behúzták, és a vártnál sokkal jobban állnak, de topcsapat ellen csak akkor van esélyük, ha az ellenfél lebecsüli őket. Hagi megtette nekik ezt a szívességet.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Sepsi OSK: Niczuly – Răduţoiu, Ursu, Oros, Grecu – Ghinga, Thiaw – Papsys, Herea, Petre – Hadnagy. Sérült: Fülöp.
CFR: Vâtcă – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Vlad – Nouvier, Deac, Hoban, Nistor, Moutinho – Urko Vera. Eltiltva: Camora, Culio.