Egyelőre csak annyit tudunk a klubvezetés nyári terveiről, hogy 8-10 helyen akarják módosítani a keretet. Pletykák ugyan már egyre bővebben vannak (Cicero, Balics, Mihai Dobre, Moruţan, Urko Vera), de május 26. előtt biztosat aligha fogunk tudni. Ezért a szerkesztőség tagjai bátorkodnak fejenként 3-3 tippet adni az erősítésekre.

Bmiky

A válogatási szempontjaim az alábbiak voltak: hiányposztra érkező szabadon igazolható, értékben/fizetésben a klub szintjén levő és lehetőleg a Tisztelt Asztaltársaság által is ismert focisták.

1. Stéphane Acka (klub nélküli, 27 éves). Márciusban kirúgta a Craiova, mert nem akart szerződést hosszabbítani, ezért ingyen igazolható. Három éve játszik a Liga 1-ben, kellően tapasztalt belső védő.

2. Hidi Patrik (Honvéd, 27 éves). A kaput is jól lövő védekező középpályása Gabi Mureşan távozása óta nincs a Vasutasnak. A Honvédnál pénzügyi okokból nyílt titok a távozása, a CFR biztosan jobban meg tudná fizetni.

3. Futács Márkó (Hajduk Split, 27 éves). Egy Liga 1-nél jobb bajnokságban szerzett 25 meccsen 15 gólt, lejár a szerződése, Laci pedig imádja a toronycentereket. A klub mostanában amúgy is alaposan ráállt a horvát piacra.

KEG

1. Elsősorban Tadét hoznám vissza, állítólag épp ráér. Gregory barátunk ugyanis remekül megérti magát Deackal, beilleszkedési gondjai aligha lennének, hiszen Laci módszereit, taktikáját is ismert. Meg ugye elfogult is vagyok vele szemben amióta módomban volt szóba állni a francia csatárral. Igazi jó fej, korrekt srácot ismertem meg személyében. Nem is kérdés, hogy örömmel látnám újra fellegváron.

2. Kellene ugyanakkor egy rutinos, jó olasz középső védő is. Találtam is egyet az US Alexandria 1912 csapatánál. Igaz van még hátra egy év a szerződéséből, de ha vége a csődvédelemnek, nem lehetetlen megszerezni az olasz harmadosztályból. Úgy hívják: Felice Piccolo. Ismerős valahonnan nem?

3. Szélső is kellene. A KVSC nagyon szeret kukázni, ezért guberáltam én is egy kicsit a Transfermarkton és kire bukkantam? Szimon Vukcsevics, 45-szörös montenegrói válogatott, épp szabadon leigazolható. Nem értem mire várnak még a scoutereink?

McPásztori

1. Kell végre egy rendes csatár. Olyan, aki nem ül a farára, ha labdát kap, nem bikázza mellé-fölé a ziccert, és nem tojik be, ha két marcona védő feléje tart. Például Bödét szívesen látnám, ha nem adta volna el magát még egy évre a Fradihoz. Viszont Németh Krisztiánnak most jár le a szerződése az Al-Gharafánál. Én szóba állnék vele is.

2. Aztán nyilván: Renant vissza, mindent vissza! Az Emirates Clubnál amúgy sem tudni, meddig tart a szerződése. Kapaszkodjon fel valami üzemanyagszállító kocsira vagy Emirates-gépre, oszt jöjjön. Ott az araboknál úgyis túl meleg van – még egy brazil számára is.

3. Utoljára, de nem utolsósorban: Sougounak szintén most jár le a kölcsönadása a Moreirensénél, ugyanakkor a szerződése is a Sheffield Wednesdaynél. A 32 éves fekete párducban biztosan van még három jó vadászidény. Én nem hagynám ki.

Pálfi Csaba-Sándor

Mivel leginkább angol labdarúgással foglalkozom, ami alsóbb szinteken ugyanolyan fizikális, mint a Liga 1, viszont jóval technikásabb. Van néhány játékos, akit szívesen néznék a KVSC-ben. A ,,transzfereknél” a pozíció mellett a realitásra is odafigyeltem, így a fizetésekre, a beilleszthetőségre, és az Árpi-szempontra, azaz a későbbi eladhatóságra is is.

1. Nouvier nálam nem opció, ezért az első játékos akit igazolnék egy balszellő lenne. A Queens Park Rangers lejáró szerződésű, kongói származású támadója, Kazenga LuaLua (fotó) szerintem ideális választás lenne. A Championshipben nem játszik rendszeresen, ugyanakkor gyors és jó képességű játékos, a Newcastle akadémiájának neveltje. A játéka nem szemet gyönyörködtető, viszont mindkét oldalon tud játszani és kifejezetten agilis. Hosszútávon simán lehet rajta pénzt is keresni.

2. Mivel Larie és nagy valószínűséggel Túlóra Lopes is lelép, viszont biztos vagyok Balics érkezésében, egy védőt még mindenképp igazolnunk kell. Szerintem a Blackburn fiatalja, Tom Hoban kifejezetten jó választás lenne, mindössze 23 éves, megfizethető, le is akarhat lépni, lévén, hogy a csapata most esett ki, a bal oldalon is bevethető és a Watford akadémián kapta a képzést, ahonnan ugyan kevés brazilos labdazsonglőr került ki, viszont annál több fizikális, kőkemény védő.

3. Én nagyon bízom ebben a Spehar gyerekben, akit kifejezetten jó opciónak tartok a gyors, technikás ék pozíciójára, viszont ha Omranit elvetjük, mint lehetséges tankcsatárt, akkor a taktikai változatossághoz kiválóan illeszkedne egy ,,izomnéger”. A Hajduk Split lejáró szerződésű ghánai támadója, Said Ahmed Said 1460 perc alatt lőtt 7 gólt, adott 5 gólpasszt, és van 6 meccsnyi Európa Liga-tapasztalata is. 182 centi magas, 85 kiló, ilyen fizikai mutatókkal jó középpálya előtt, 10-12 gólos csatár lehet. Ráadásul mindössze 24 éves így nyugodtan eladhatjuk majd két szezon után a Marseille-nek mondjuk 4,5 milláért.

Bogrács Huba

1. Nem értem minek kell kukázni ha kell, ha nem. Nem kell annyit pofázni, vegyük meg Luis Suárezt a Barcelonától. Szükség van egy igazi harapós csatárra.

2. Szeretjük a sokat güriző játékosokat is ugye? Akkor meg miért nem igazoljuk le Dirk Kuyt-öt a Feyenoordtól? Miért érnénk be Erdély Kuytjével, Deackal? Szerezzük meg az igazit is!

3. Na, ha már annyira fontos az ócsóság, akkor nem értem miért nem reaktiválunk frissen visszavonult világklasszisokat? Amikor elhívhatnák legalább egy idény erejéig Steven Gerrardot? A román bajnokságból még így felfelé lógna ki. Szóval cselekedni kell, nem pofázni! Dixit!