Vérfagyasztó kegyetlenségtől bűzlik a napló, amelyet az előbb adott a kezembe Bogrács Huba, a bérelhető alteregó. Ha nem bírjátok az állatkínzásról, sőt mészárlásról szóló beszámolókat, akkor jobb, ha lapoztok, Tisztelt Asztaltársak. Mert ami itt beharangozó poszt helyett következik, az nem borzalmas, hanem a borzalom maga! A bárányok hallgatnak című klasszikus horror vidám bohózat ahhoz képest, ami a naplóban szerepel. Így kezdődik: „kedvenc italom a bárányvér, húsvét másod-napján semmi sem okoz nagyobb örömet a juhok torkának elmetszésénél”. Azt hiszem, elrettentésnek bőven elég, ha csak szemelvényeket adunk közre a rettenetes műből.

Vigyázat, az alábbi sorok alkalmasak a nyugalom megzavarására!

Már gyerekkoromban is utáltam a gyapjúzoknit, marha nehéz volt felhúzni, túl meleg volt és ráadásul szúrt is. Sírtam, amikor az őseim mégis rám erőltették. Amikor megtudtam, hogy a gyapjút, tehát a gyapjúzokni viselésével együtt járó rengeteg kínt és keservet a juhoknak köszönhetjük, leküzdhetetlen gyűlöletet kezdtem érezni a mocskos bégető állatok iránt…

Egy ideig vegetáriánus voltam, igaz, kedvenc zöldségem már akkor is a nyúl volt. De aztán az egyik húsvét alkalmával végre megkóstolhattam a bárányhúst. Bár bevallom, eleinte nem ízlett, de aztán megtudtam, hogy miből készült. A bosszú édes érzése töltött el mindegy egyes falatnál.

A szüleim csak akkor kezdtek el aggódni, amikor rajta kaptak, hogy nyersen iszom a bárányvért. El is vittek egy pszichomókushoz. Csippendél professzorral hosszan és komolyan beszélgettünk az élet komoly dolgairól, egészen lenyűgöztem az olvasottságommal. Csak akkor borzadt el, amikor a Rorschach-teszt valamennyi kérdésére azt válaszoltam: „frissen nyúzott juhbőr”. Nem késlekedett a diagnózissal, azonnal megállapította, hogy juhopata vagyok.

Azóta nem tehetem be a lábam egyetlen esztenára sem. De most vendettára készülök, hiszen egy teljes juhnyáj érkezik Bukarestből a Fellegvárra. Már élezem a késeket. Eljött a véres bosszú ideje a legutóbbi kétgólos pusztító legelésükért. A gyilkos fegyver készen áll. Elég lesz a 70. percben bevetni a Bundás Undormány Dezintegrálót. A fegyver kódneve: BUD. Jelszó: mesterhármas. Semmi sem lehet szebb húsvét másodnapján tizenegy plusz három csere juh és a juhász rituális feláldozásánál.

További részleteket inkább nem idézünk a kéziratból, Tisztelt Asztaltársak, mert nem lehetünk ennyire szívtelenek. Alább bmiky a várható kezdőcsapatokat ismerteti.

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Gomelt – Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Chiriţă, Neagu.
FCSB: Niţă – Pleaşca, Bălaşa, Moke, Momcsilovics – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Tănase, De Amorim – Alibec. Sérült: Filip.