astra_cfr_marc_bakiBosszantó döntetlen lett vége a Kolozsvári Vasutas első idei tétmérkőzésének, 2-0-ás vezetésről ikszelni akkor is kellemetlen, ha történetesen a listavezető az ellenfél idegenben. A meccs egyetlen pozitívuma, hogy első ránézésre az újdonsült spanyol középpályásunk leigazolása telitalálatnak bizonyult. Úgy tűnik János Károly (alias Juan Carlos Real Ruiz) az igazi Ruiz, vagy a királyi Ruiz, esetleg az igazi Ruiz király. Lásd még: Buzgó Mócsing, az igazi Trebitsch. Nehéz mit mondani erről a meccsről, mert biztató teljesítmények, egyéni megoldások, illetve aggodalomra okot adó egyéni és kollektív hibák egyaránt előfordultak.

Az első félidő egészen a hajráig borzasztó volt. Az Astra sokáig gyakorlatilag egykapuzott. Enache kétszer is elég nagy helyzetbe került, de szerencsénkre rosszul célzott, így hiába voltak a védelemnek megingásai az elején, ezeket megúsztuk. Ettől függetlenül a védelem különösebb gond nélkül tette a dolgát. Kellett persze ehhez az is, hogy Budescu nélkül az Astra olyan mint a fogatlan mérges kígyó, hiába tekeredett rá az ellenfelére, ártani nem tudott neki. Ebben az időszakban az volt a KVSC a legnagyobb gondja, hogy hiába szerezte meg elég sokszor a labdát, kihozni már nem tudta.

A fiúk egyszerűen nem tudtak mit kezdeni az Astra hatékony visszatámadásával, így aztán egyre rezignáltabban bámultam a streamet. A félidő végére azonban nem csak én bambultam el, hanem a listavezető is. Lélegzetvételhez jutott a csapat és azonnal élt is a lehetőséggel. Camora megkönnyebbülten vehette tudomásul, hogy most az egyszer nem támadják le az ellenfél csatárai. Gondolt egyet és olyan jó ütemű passzal ugratta ki a kissé lassú, de azért passzolni tudó Brúnónkat, ahogy csak Jimmy Page tud belépni a dobszóló után. János Károly meg köszönte szépen és beköszönt. Elvégre a név kötelez. Aki csak a félidő utolsó hét percét látta, mint bmiky, azt hihette volna, hogy dübörög a CFR, pedig erről szó se volt. Az Astrát sokkolta a gól, meg elfáradhattak az állandó letámadás, visszatámadás rohamoktól.

A félidő vége így a miének volt. A második játékrészt meg úgy kezdte a Vasutas, ahogy már az elsőt is kellett volna: bátran, harcosan. Kár, hogy csak negyed óráig volt képes a csapat igazán jól játszani. A győzelemhez persze akár ennyi is elég lehetett volna. Hála János Károlynak, aki az igazi Ruiz. Mert az a csel, amivel leültette a szebb napokat megélt Gămant, ért annyit mint Fülig Jimmy bármelyik pofonja, amely mellé nem állított forgalmi rendőrt. Ha János Károly teljesítménye kellemes meglepetés volt, akkor a Vitor Brunóé egyenesen hihetetlen. Gól és gólpassz egyetlen meccsen. Pont tőle. Ez a meccs megvan gondoltam.

astra_cfr_vb

Aztán Marc kapott egy potyát. De ez még belefért volna. Az viszont már nem, hogy a fiúk beseggeltek a tizenhatos tövébe és többé ki se jöttek onnan. Azt hitték volna, hogy ha az első félidőben bejött, akkor a másodikban is befog? Pedig – amint pár bekezdéssel feljebb jeleztem – már akkor is volt egy-két megingása a védelemnek, csak akkor még Enache elbénázta a lehetőségeket. Boldrin sajnos a végén már nem.

Érthetetlen volt a visszahúzódás az utolsó fél órában, azt se értettem miért kellett lecserélni János Károlyt, az igazi Ruizt? Az egyetlen kapura is veszélyes középpályásunkat. A jövőre nézve persze biztató, hogy van nekünk ilyen. Egész jó lett a helyzetkihasználásunk is. Négy lövés kísérletből három eltalálta a kaput ebből kettő gól. Ezzel az aránnyal máskor is kitudnék egyezni. Ellenben ez a Conceicao-féle beszari foci kissé aggasztó. A kiesés elkerülése normálisan így sem kell, hogy gondot okozzon. De ha a következő évben szeretne a KVSC valamit domborítani ezzel a focival… Eufemisztikusan szólva: nem lesz egyszerű. Mint Fülig Jimmynek a naplóírás.

Alább bmiky osztályozza a fiúk teljesítményét. Nem teszik ki a srácok az ablakba.

Marc 4 Sok védenivalója nem volt, de irtózatos potyával hozta vissza meccsbe az Astrát.
kicsi_sargalap Dani 4 Állandóan megkerülték, a megszerzett labdákat pedig képtelen volt jól megjátszani.
Larie 7 Ismét ő volt a védelem kimagaslóan legbiztosabb embere.
A. Mureşan 4 Az egyenlítés az ő bűne, elengedett egy kifejelhető felívelést.
Camora 6 Jól zárta le a szélét, Enache nem sok vizet zavart.
kicsi_sargalap Gomelt 5 A statikus játéka a végén a csapatra is átragadt.
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 6 Agresszív focit tolt, talán nem őt kellett volna lecserélni, ha már kontrázgatni akart a végén csapat.
kicsi_fel A 68. perctől Păun 5 Próbált megindulni, de túl hátulról, ezért hamar elakadt.  
Petrucci 6 Néha túlcselezte magát, de ő legalább nem vagdosta el a labdákat.
kicsi_gol kicsi_le Juan Carlos 8 Bemutatkozásnak gól + gólpassz, hiányzott már egy ilyen vérbeli támadó középpályás.
kicsi_fel A 77. perctől Filipe. Alig ért labdához.
kicsi_gol kicsi_le Vitor Bruno 7 Sokat szidtuk, de most megérdemli a dicséretet, előkészítette az első gólt, belőtte a másodikat. 
kicsi_fel A 71. perctől Nouvier 5. A végjátékban egyedül próbált támadgatni. 
kicsi_sargalap Cristian 5  Kevés labdát kapott, azokat is elönzőzte.