cfr_botosani_cristianAlig pár perccel a lefújás után, a stadion háta mögött felbukkant Mcpásztori mester a kisfiával és már messziről integetett. Ahogy közelebb értek és az utcalámpa fénye épp megvilágította őket, bmikyvel már könnyűszerrel megfejthettük a nonverbális jelzés kódját. Bloggertársunk karjai és ujjai ugyanis félreérthetetlenül C3-at formáztak. Ez a sakkban ugyan nem az a kimondottan nyerő nyitólépés, de a mi esetünkben a gyakorlatilag biztos győzelem jele. A Botoşani elleni meccs 58. percében, Cristian mesterhármasával két fontos dolog is eldőlt: a mérkőzés és hogy nekem kell a posztot megírnom.

Úgy kell nekem, amiért annó decibel kitaláltam azt a világraszóló marhaságot, hogy minden BL-meccs előtt Kapatenosz mesterhármast tippelek. Akkor valamiért jó ötletnek tűnt. Utoljára Ogbu Csuka, a galaci Acél elleni szürreális – szintén hétfő – estén lőtt hármat egy meccsen, ezzel a hőstettel kiérdemelve, hogy búcsúposztot szenteljünk az egyébként csöppet sem emlékezetes főlégvári tetteinek.

A hétfő esti produkció után azért természetesen reméljük, hogy Cristian barátunk nem távozik egyhamar a KVSC-ből. Akár mesternégyes is lehetett volna, ha már rögtön az első percben értékesíti első helyzetét, de az is lehet szándékosan hagyta ki, mert tudta, hogy a C4 robban. Ezzel együtt azt kell mondanunk, a helyzetkihasználása ezen az estén parádés volt. Ha tudná tartani ezt az arányt, máris hűthetnénk be a pezsgőt a negyedik bajnoki cím ünneplésére.

No de azért inkább ne szaladjunk ennyire előre az elvetemült optimizmus ködös ösvényein. A Vasutas magabiztos győzelméhez ugyanis kellett a moldvai csapat szuicid taktikája is. Szegénykék ugyanis a meccs elején magasra tolták a védekezésüket és bevetették a lescsapdát. De ez olyan bénán sikerült nekik, mint a háborúban a besorozott rendőrnek a gránátvetés, aki a szöget dobta az ellenségre, míg a gránátot a szájában felejtette. A következmények leírásától most inkább megkíméljük gyengébb idegzetű Asztaltársainkat.

cfr_botosani_cristian1

Megmondom őszintén, az első gólnál nem jött, hogy elhiggyem a vendég védők ábrándos elmélázását. A fiúk szerencsére elhitték és be is fűzték az oktató filmet „Az alvó védelem ébresztése” címmel. Goian úgy indított a saját térfélen megítélt szabadrúgásból, hogy nyugodt szívvel nevezhetjük tanárinak, Cristian meg úgy vette le, ahogy a nagykönyvben meg van írva, majd precíz befejezéssel zárta bemutatóját. A második gólnál lehet a kákán csomót keresni, hogy Jakolis kézzel tessékelte épp a Cristian útjába ezt az új láthatósági labdát, csak épp fölösleges: 11-es járt volna a buktatásért. A harmadik gólnál pedig klasszikus center erényeket villantott Cristian, egy lefordulás után stílszerűen lőtt a hosszú sarokba.

Ja, hogy kaptunk egy gólt is közben? Na bumm. Azt is egy kétes büntetőből. Szinte mindegy is így utólag, hogy az volt-e vagy sem. Nekem úgy tűnt Camora a fejét védte kézzel, amikor eltalálta a marha nagy lövés, így be lehetett fújni, de mivel nem szándékos kezezés volt sárgánál többet nem ért a dolog.

Mindenesetre egy 3-1-es győzelemkor nem érdemes a bíróval foglalkozni, elég legyen annyi, hogy ez jó mulatság, férfi munka volt a fiúk részéről. És végre ismét van csatárunk aki képes mesterhármast rúgni. Egyébként meg pont az ilyen mérkőzések miatt eladható termék a foci. Legközelebb eb idomítani megy a csapat Bukarestbe, semmi okunk kételkedni abban, hogy rendet rakunk a kutyaólban Az új KVSC bomba neve: C3. Ha újra robban csak annyit közlök majd: „no ugye, hogy megmondtam”.

cfr_botosani_cristian3

Alább bmiky értékeli a játékosok teljesítményét:

Marc 6 Egyszer kellett csak nagyot védenie, viszont a kirúgásai most is tökéletesek voltak, még gólhelyzetet is teremtett Jakolisnak.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 7 Most a védőmunkája volt hasznosabb, levette a pályáról Martinust, a kapu előtt is nagy helyzetben tiszázott két csatár elöl.
Larie 6 A szokásos higgadt szereléseit hozta, előre ezúttal nem merészkedett. 
Goian 8 Óriásit játszott, érezte a szereléseket és a fejpárbajokat, és adott egy félpályás gólpasszt is.
kicsi_sargalap Camora 7 Azt hittük, ki kellett volna állítani, pedig csak fejbelőtték a 11-es előtt. Hamar lehiggadt, és a második félidő egyik legjobbja volt.
Jakolis 7 Nagyon feküdt neki a Botosani borzalmasan rossz lestaktikája, állandóan a védők mögé került és helyzeteket teremtett.
Petrucci 6 Csak a pálya tengelyében mozgott, egyszer azért rálőtte 30-ról.
kicsi_sargalap Voiculeţ 7 Széltében játszotta be a középpályát, mindkét szélre kimozgott úgy szerelni, mint támadást építeni.
kicsi_le Vitor Bruno 6 Túl statikus focista ehhez a „rúgd és fuss” stílushoz, de azért volt egy remek beadása, amelyet mindkét csatár elvétett. 
kicsi_fel Az 54. perctől Păun 6. Már leült a meccs, mire játékba lendült.
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_gol kicsi_le Cristian 9 Négy helyzetből négy kaput eltaláló lövés, ebből három gól, kettő közülük pazar technikai kivitelezés. Ennél többet nem várhatunk el egy csatártól.
kicsi_fel A 85. perctől Carter. Szülinapi ajándékba kapott pár percet, jöhetett volna hamarabb is.
kicsi_le Beleck 6 A fő feladatai a felívelt labdák megcsúsztatása és megtartása voltak, aztán a jobbszélről adott gólpasszt. 
kicsi_felA 76. perctől A. Mureşan. A meccset befagyasztani jött be a középpályára.

Fotók: Riti József Attila