6labdaÚgy tűnik, a CFR csak nagyon gólszegény, vagy nagyon gólszegény meccseket tud játszani ebben a szezonban, az Oţelul után most a Săgeata szaladt bele nagyon a késbe a Fellegváron. Az viszont durva, hogy a bajnokság felénél a csapat 23 góljából 13-at ezen a két meccsen szerzett. A 7-2 után most jött egy teniszeredmény: 6-1.

A rossz idő és felázott pálya az utóbbi években rendre jót jelent a KVSC-nek, a hideg téli eső miatt alighanem negatív nézőcsúcs előtt rendezett gólfesztivált a csapat. Grigoraş a centerbe feltolt Maah kivételével lecserélte a teljes megszokott támadóblokkot, Tadé és Ogbu eleve ismert kimaradása mellett Costea és Gabionetta is a padon kezdett. A csapat viszont így sokkal gördülékenyebben futballozott, látva Rui Pedróék fürge, mozgékony, sok helyváltoztatásra épülő fociját, ismét csak felvetődik: mi a fenének kellett a nyáron hozott lomha, labdaiszonyban szenvedő feketékkel végigjátszani az őszt?

A kiütéses győzelemhez kellett persze Pogacsics második perces elbambulása is, a felezővonalról visszaívelő Djokovic alighanem a klub történelmének legtávolabbról betaláló játékosa. Ezt követően a Rui Pedro–Deac–Maah trió szétfutotta a Năvodari védelmét, és bár a helyzeteik felét elszórakozták, így is 3-0 volt szünetben. Jó választásnak tűnt, hogy az első félidőben a pálya szárazabb oldala felé támadott a csapat, 9-0 volt ekkor a kaput eltaláló lövések száma.

cfr_navodari_maah_gol

Az első gólról lemaradó KEG cimbora a második félidőben is kihagyott egy találatot, Deac már 34 másodperccel az újrakezdés után betalált. A vendégek keménykedése az 54. perctől emberelőnyt hozott, de Achim pirosa utáni cserebeléstől kissé megzavarodott a csapat, a belső védők csúnyán el is néztek egy indítást. Csak a végjátékra pörgött fel újra a csapat, ekkor azonban egy perc alatt lőtt újabb két gólt, miközben sok akció a kapu előtti mocsárban akadt el.

Így játszotok ti
Felgueiras 6 Alig volt dolga, de akadt két hajmeresztő kifutása.
Maftei 8 Az első percben kihagyott két helyzetet, de aztán kifogástalanul játszott elöl-hátul. A nap legszebb gólpasszát adta Rui Pedrónak, és félóra után lecserélték róla az ifjabbik Griget.
Piccolo 6 Nem cifrázta most sem.
kicsi_sargalap Rada 6 Hátul ő volt a legbizonytalanabb, az meccs elején mintha zavarta volna a vizes pálya. A lövései és fejesei most nem jöttek be.
kicsi_gol Camora 8 Rég játszott már ilyen jól, a végén elsült a lába.
kicsi_gol Djokovic 7 Félpályáról lőtt gólt, bár aligha tudatosan, aztán rengeteg labdát szerzett össze a középpályán.
kicsi_le Muniru 7 Gyors labdakihozatalokkal diktálta az iramot, tőle indult a legtöbb lerohanás. Sérülés miatt kért cserét.
kicsi_fel A 63. perctől Batin 6. Egy megnyert meccsbe szállt be, adott egy gólpasszt és kihagyta az utolsó ziccert.
cfr_navodari_maftei
kicsi_gol kicsi_gol Deac 8 Néha túlzásba vitte a biciklicseleket, kétszer a kapu torkából se talált be, viszont a nap legelegánsabb és egyben legpimaszabb góljait lőtte.
kicsi_gol kicsi_le Rui Pedro 7 Meglepő volt, hogy kezdett, de kiválóan játszott. Jól mozgatta a támadásokat, és két helyzetéből egyet szépen bevágott a rövidbe.
kicsi_fel A 72. perctől Costea 6. Jól húzta meg a balszélt, de a lövései most se jöttek be, bár az utolsót követő kipattanóból jött az ötödik.
kicsi_le Hora 6 Próbálta kihasználni a gyorsaságát, bár a balszélt ritkán hagyta el. A lövéseit védte Pogacsics.
kicsi_fel Az 63. perctől Gabionetta 6. A szélre jött be, de az elején nagyon zavarta a rossz pálya. Costea becserélése után bement középre, ott többször is jól indult meg, egy félpályás szóló után viszont a kapusba vezette a labdát.
kicsi_gol Maah 7 Az első félidőben kiugrásokkal és leosztott labdákkal is operált, saját labdaszerzése után lőtt gólt. A kétcsatáros játékban viszont nem találta a helyét, igaz, a társak is sokszor kihagyták a játékból.