cfr_minszk_rada_pirosEgy valamit nagyon tudnak a fehérorosz klubok: ügynököt építeni be az aktuális európai ellenfél csapatába. Ahogy kedden Bouadla ostobasága vezetett a Debrecen boriszovi bukásához, éppúgy rombolta szét a KVSC reményeit Rada hasonlóan buta és felesleges kiállítása. A többiekre egy rossz szavunk nem lehet, emberhátrányban is jó ideig kapujának szegezték a Dinamo Minszket – hogy a végén két pontrúgás kivégezze a kifulladt csapatot.

Kellett az elején húsz perc, amíg a CFR megtalálta a rést a minszki védőfalon, akkor viszont sorra jöttek a lövések: Negruţot és Tadét a kapus, Monroyt és Costeát az utolsó pillanatban becsúszó védők akadályozták meg a hátrány ledolgozásában. Rada piros lapja után Laci tökös edző módjára hagyta három védővel játszani csapatát: Larie és Camora iszonyatos futómennyiséggel pótolta a kieső embert. A csapat pedig ment előre rendületlenül, az ekkor kissé kényelmes Dinamót pedig csak a francia Howard Webb-klón jóindulata mentette meg, aki szépen elnézte, ahogy letarolják a kiugró Tadét.

Szünetben Laci két friss embert is behozott a támadósorba – de jó lenne tudni, hogy ebben mennyi szerepe volt az öltözőbe látogató testes elnöknek? A váltás annyiban jött be, hogy Guimára lehetett ívelgetni a labdákat, minszki kapu előtti zavaros helyzetekben azonban nagyon számított az emberhátrány: rendre 4-5 támadó küzdött 8-9 védő ellen. Jazvic és Ivanovszki egyelőre még idegenül mozog a csapatban, Costea és Negruţ hibáik ellenére hasznosabbak voltak az összjátékban.

A második félidő közepére pedig belefáradt saját iramába a Vasutas, a labdavezetés helyett immár szinte csak a fellőtt labdák jelentettéák a támadójátékot. A Dinamo meg kijött a bunkerből, Sztaszevics profin becsavart egy szabadot a jobb felsőbe, majd a sárgarigótól  is kaptak ajándékba egy 11-est. Hazai pályán 2-0-ra kikapó csapatot ritkán szoktak megtapsolni a végén, de ennyi most járt a tényleg szívvel-lélekkel játszó fiúknak. Lehet, hogy Radával sem győztek voltak, de a kiállítással túl hamar elszállt az esély a továbbjutásra.
cfr_minszk1

Így játszotok ti

Felgueiras 6 Sok lövést nem kapott, viszont többször is jó kifutásai voltak. A góloknál nem volt esélye.
Szusics 6 Emberhátrányban alig mehetett előre, a keresztmozgásai viszont hasznosak voltak.
kicsi_sargalap Larie 7 Közel 70 percen át egyedül játszott belső védőt, és így is rengeteg támadást megállított. Óriási területen takarított.
kicsi_poroslap Rada 3 Az első perctől kezdve ideges volt, négy labdát adott el 25 perc alatt, az utolsónál elvesztette a fejét.  
Camora 7 Legtöbbször ő segített be Lariénak, egyszer az üres kapu torkában szerelte ellenfelét, és még támadni is maradt ereje. Róla fújták be a 11-est.
Muniru 5 Megint sokat kockáztatott, ezért hiába szerzett sok labdát, jó részét gyorsan el is adta. Az első gól előtt ő szabálytalankodott feleslegesen.  
kicsi_sargalap Monroy 6 Ennyire támadó szellemben még nem láttuk játszani, két lövését is blokkolták a fehérorosz védők.
Deac 7 Fáradhatatlanul robotolt, az első félidőben rendszeresen lefordult Veretilóról, ebből jött a legtöbb CFR-helyzet. A másoik félidőben átjött egy időre balra.
kicsi_le Negruţ 5 Még teljes létszámban hagyta ki a meccs talán legnagyobb kolozsvári helyzetét.
kicsi_fel Félidőben Guima 5. Amíg a többiek bírták szusszal, ő is zavart tudott okozni a kapu előtt, de a végén nagyon egyedül maradt elöl. A végén közelről nem tudta bekotorni a labdát.
kicsi_le Costea 5 Kevés akció ment az ő felén, a kiállítás után már szinte balhátvédet játszott.
kicsi_fel Félidőben Jazvic 4. Sokszor mozgott üresbe, de nem kapott labdát.
kicsi_le Tadé 6 Mindig megjátszható volt, és erővel is felvette a versenyt a vendégvédőkkel. Nagy helyzetet hozott össze Negruţnak, aztán volt egy pazar lövése a bal alsóra, de odaért a kapus.  
kicsi_fel A 67. perctől Ivanovszki 4. Nem találta a helyét a pályán, egy szabadrúgás kiharcolásán kívül semmit sem csinált.