eurok– mondaná a kékszakállú Wagner úr, ha olvasná a Gazeta Sporturilort vagy nézné a Prima tévét. A megbízhatóságáról, információi ellenőrzöttségéről és a pártatlan újságírás iránt elkötelezettségéről ismert lap ugyanis azt írja, hogy Pászkány Árpi 125 millió euróért adná el a CFR-t, ezért továbbra is buzgón keres egy kolozsvári futball iránt rajongó kínai sejket.

Nehezen hihető, hogy akadna – még a mobilizálható tőke terén igen jól álló Ázsiában is – olyan üzletember vagy cég, aki ennyit fizetne egy kelet-európai, nemzetközi viszonylatban csak középcsapatnak számító klubért. Ha viszont mégis összejönne ez az üzlet, akkor viszont kalapot kell emelnünk és fejet  hajtanunk Árpi üzletemberi zsenialitása előtt, ugyanis több mint 100 százalékos haszonkulccsal értékesítené a klubot.

Saját bevallása és a mi számításaink szerint is az elmúlt 12 évben a Pászkány által a CFR-be fektetett összeg 110 millió euró körül van. Ez a pénz azonban nagyjából már meg is térült, hiszen csak a játékoseladásból 37,243 milliót (forrás: Transfermarkt), a Bajnokok Ligája-szereplésből pedig 44,105 milliót (forrás: UEFA pénzügyi jelentések 2009, 2011, 2013) kapott a klub, de még a két Európa Liga-szereplésből is csurrant-cseppent 2,26 millió (2010, 2013). A Liga 1 tévés jogdíjaiból is bejött az elmúlt hat szezonban átlagban 2 millió, ezt mind összeadva 95 millió fölött járunk. És akkor nem beszéltünk az olyan „aprópénzekről” mint jegybevétel (egy teltházas BL-meccsé 1,5–2 millió között van), a szövetségtől a kupagyőzelmekért járó pénzdíjak és marketingtevékenységek – szóval valahonnan csak visszajött az a pénz.

Na erre a nullszaldóra jönne az új befektető 125 milliója. Van annyi pénz, sztrovacsekek?