Kedves Asztaltársak! Az ünnepek előtt és alatt tartó betegeskedés miatt régóta nem jelentkeztünk, pedig a Főlegváron legutóbb lezajlott dicsőséges csihi-puhi okán ugyancsak illett volna. Így most lábadozás által képeszett rövid pótlás következ.

A Fijjugh az elég hosszan elhúzódó döcögés után végre gólgazdag, a legújabb hagyományoknak megfelelő meccsel rukkoltak elő a U elleni évzárón. Nem tudunk eléggé egyetérteni ezzel az újfajta tradícióval, miszerint a városi riválisnak minden találkozás alkalmával vágjunk négyet: biztos ami biztos. A meccs nyilván nem csupán ettől a négy találattól vált valóban tűzijátékszerűvé. Úgyhogy a kollégáknak említém is alkalmasint, hogy ugyan mibe fájna, ha egy vendégszektornyi méretű likőrösállvány minden előzetes figyelmeztető jel nélkül, szanzsén oldalvást ráborulna a notórius randalírozókra? Erős helyeslés mellett Bmiky kartárs kifejté, hogy „sokba, de a látvány mindent pénzt megérne”. Nem tudtam vele egyet nem érteni. Eszt mostan bepikkelyezzük törvénynek. Ha ez a törvény teljesedésbe megy, nemcsak fűtő- és pincér-állások szabadulnának fel, hanem jó néhány monostori meg hóstáti csavargó karrierje is felfelé ívelhetne utánpótlás, illetve konkurencia hiánya miatt… 😊

Az eredmény valószínűleg alkalmas arra is, hogy kissé megerősítse Manda Lóri ingataggá vált székét. Az már csak hab volt a tortán, amikor Mémé Sztojka felböfögte, hogy bunda volt a kolozsvári rangadó. Négy nullás bunda azért még a balkáni csirkefogászat nagymestereinek körében is elég ritkán fordul elő, de mit lehessen tudni? A lapos Föld tételének is meglepően sok híve akad manapság, és köztük sokan rendelkeznek pl. világháló-hozzáféréssel. Csont Muki csak áll és bámul, teste mellett bambán leeresztett jegyzetfüzettel, miközben a jobb kezében tétlenül megcsillan az az öntöltő toll, amelyről nemcsak a madarat, hanem barátját is fel lehet ismerni. És mivel minden jó, ha vége van, ezekkel a biztató hírekkel kívánunk minden Asztaltársnak áldott karácsonyt és közelgő új esztendőt!

Fotók: RJA