A KVSC és a FC Argeș egyszerre ünnepelték első bajnoki címük megszerzésének évfordulóját, ráadásul olyan eredménnyel, amely az 1986-os mexikói labdarúgó VB-nek az Estadio Sergio León Chávez (leánykori nevén: Estadio Irapuato) stadionban lezajlott ominózus szovjet-magyar meccsére emlékeztetett. Talán azzal a lényeges különbséggel, hogy most a KVSC játszotta a szovjetek szerepét.

A magyar válogatott legutóbbi VB-szereplésének égető hat-nullás veresége gyermekkorom nagy traumái közé tartozik. Édesapámmal a Nagyenyed közelében lévő csombordi szőlődombok egyikére mentünk fel, hogy egyik családi barátunk apró képernyőjű, az autó akkumulátoráról is működtethető „sport” televízióján nézhessük a mérkőzést, amelyet a „bolhás” minőségű bolgár tévé közvetített, az akkortájt Erdélyben dúló „aranykor” állami adója nem. A lesújtó végeredmény, félidőnként 3-3 góllal (közöttük egy magyar öngól is volt) tegnap „édesedett” meg kevéssé, amikor a Fijjugh éppen ennyit lőttek az Argeș kapujába, noha 4-2-es elosztásban.

A meccs megközelítette a tökéletességet: a második percben Păun jóvoltából megszereztük a vezetést. Megpattanó labda ide vagy oda, már nagyon kellett a fiúnak ez a gól, ahogy kapusként Leticának sem ártott az első gólpassz. 🙂 Aztán a 20. percben a vén Deac belőtte a büntetőt, de hogy dögunalmas mivoltáról újfent meggyőződjünk, ő adta a gólpasszt is Manea 37. percben esett pazar lövéséhez. A fiatal jobbhátvéd az utóbbi időben kevésszer volt a kezdőben, úgyhogy ez volt a kiváló alkalom a bizonyításra. Az első félidő negyedik gólját Debeljuh szerezte, naná, hogy Deactól kapta a labdát.

A második félidőben némi lazázás után folytatódott a KVSC-fölény, és Manea újfent kitüntette magát, ezúttal gólpasszoló szerepben: a 60. percben Debeljuh tőle kapta a kulcslabdát a meccs ötödik góljához. Dan Petrescu azonnal le is kapta a pályáról, nehogy mesterhármast rúgjon, mivel KEG kartárs éppen el van havazva a munkával. Így aztán a Birligea helyére beálló Petrilára hárult a feladat, hogy Bordeianu pazar labdáját a 86. percben Greab kapus hálójába küldje. Mintha ólomkoloncoktól szabadultak volna meg a fiúk: noha a vasárnap esti Krajova-FCSB meccs legvégén ismét a juhoknak állt a zászló, az Argeș otthonában nyújtott jubileumi teljesítmény alapján bizakodva tekinthetünk a hátralévő két forduló elé: jövő vasárnap a Krahova ellen kulcsfontosságú lépést tehetünk a zsinórban ötödik bajnoki cím felé. Hajrá Fijjugh!