Pet Rescue jó edző, tapasztalt edző, de kurvára fafejű és kiszámítható. Ha valami működik egy mérkőzésen, azt a következőn is biztosan erőltetni fogja. Nagyjából ezen ment a Iaşi elleni meccs, hozzátéve Manea és Bordeianu hülyeségeit a 11-esnél. Lehet hisztizni, bírózni és összeesküvés-elméleteket gyártani, de az sem takarja el a csapat egyre nyilvánvalóbb forma- és koncentrációhiányát.

A CFR újra a Viitorul elleni kezdővel állt fel, csakhogy a Iaşi teljesen ellentétes focit játszik Hagiékkal. A CSM Poli erőfutballja pont a mienkre hasonlít a leginkább a Liga 1 csapatai közül, a két keret közti tudáskülönbséget pedig eltüntette az Emil Alexandrescu-stadionnak csúfolt szántóföld, amelyen lehet, hogy remekül lehetne lucernát termeszteni, de minőségi focira nem igazán alkalmas. Így aztán kaptunk egy kis ízelítőt a skót másodosztály stílusából és színvonalából, megfejelve természetesen a balkáni bazárok örökös perlekedéseivel.

Az állandó ívelgetésből az első félidőben a CFR jött ki jobban, előbb megúszta a gólt Frăsinescu kapufájánál, majd egy szögletből összejött a vezetés is, annak ellenére, hogy a szezonban talán először az ellenfél lőtt többet kapura szünet előtt. A másodikban a CFR, csak éppen a célzóvízzel volt baj, hétből egy sem talált kaput, a legközelebb Omrani fejese járt. Miközben sikerült megfogni a Iaşi lendületét is, aztán jött egy felesleges és buta fault Bordeianutól, amikor Hoban simán megállíthatta volna Sint, és megint futhatott a csapat az eredmény után.

És itt jött a képbe megint Pet Rescue kiszámíthatósága. Megint Mailatot és megint Costachét cserélte be, egyik sem jött be (most sem). Costache tavasszal 10 meccsen tízszer állt be csereként, ebből nyolcszor a 82. perc után, legalább négy különböző posztra. Center viszont nem volt a padon, pedig nem szélső kellett volna, hanem egy friss második csatár Tzukifiú mellé, mert a Poli moldovai kapusa szinte minden beadást elnézett, csak éppen nem volt aki berobbanjon a kapu elé.

Lehet a bírót és az ellenfelet szidni a meccs után, de ezt a Iaşi-t simán el lehetett volna kapni még az egyenlítés után is. Most a Poli fingott ki erőnlétileg a meccs végére, a CFR-ből azonban Pet Rescue regnálása alatt hiányzik a végjátékok uralásához szükséges tiszta fej. Az edző idegessége a csapatra is átragadt (lásd Culio lefújás utáni sárgáját). Ebben a szezonban a CFR egy csupán 60 perces topcsapat, ha ezalatt tud lőni kettőt, minden rendben, ha nem, akkor a végén baj van.

Így játszotok ti

Arlauskis 6 Az első fejesnél szerencséje volt, utána mindent megfogott, amit kellett és lehetett.
Manea 5 Sokat futott, de rosszul adott be, és a 11-esnél túl könnyen elengedte Sint.
Vinícius 6 A középpályára is fellépett besegíteni szünet után.
 Boli 6 Az első komoly sprintjébe belesérült.
 A 31. perctől A. Mureşan 6. Mivel a Poli főleg széleken próbálkozott, nem volt sok dolga.
Camora 7 A csapat legtöbbet és leghatékonyabban futó játékosa, elöl-hátul.
Deac 6 Középen nem volt esélye, a jobb szélen viszont jó labdákat adott üres területre, főleg Maneának.
Bordeianu 5 Elment két pont egy felesleges lökésén. Elvállalta a tizenhatoson kívüli lövéseket, de mind pontatlan volt.
 Hoban 5 A Iaşi ívelgetős focija miatt hátraszorult a saját tizenhatosba, kifejelgetni a labdákat.
 A 67. perctől Mailat 5. Futott, beadott, lőtt, kevés haszonnal.
 Culio 5 Még sose lőtt gólt távolról, mégis erőltette.
 Omrani 6 A csapat verőembere volt, csoda, hogy megúszta a sárgát.
 A 72. perctől Costache 4. Össze-vissza futkározott, minden cél nélkül.
 Ţucudean 6 Befejelte egyetlen igazi helyzetét.