A kolozsvári fociabszurd újabb fejezetét írta meg kedd délután az Élet – amely, mint KEG cimbora állítja, csupán lábjegyzet Rejtő Jenő mester életművéhez. Színhely: a fellegvári CMC-stadion. Szereplők: 22 focista és egyéb kétes egzisztenciák. Katonaság, néptelenség.

Hát igen, a városnak van két UEFA négycsillagos minősítésű stadionja, mégis zártkapus meccset kell rendezni egy helyi derbyn. Biztonsági okokból. Az egyikben egy önfejű edző félti a gyepet saját tartalékcsapatától, a másikban éppen felújítják a gyepet, amikor az „ősellenség” kibérelné. Kéthónapos alkudozás, kétszeri halasztás után végre játszott egymással a CFR II és az U, csak éppen a nézők nem láthatták. Nesze neked szurkolók kiszolgálása. A lényeg: Dodoi két kontragóljával a CFR második csapata elverte a Liga 2-be feljutni akaró, közben a Liga 1-ről álmodó U-t. Pet Rescue szíve meglágyult, Gilvant és Bordeianut is átengedte egy meccsre a tartalékoknak, de például Nouviert éppen nem. A fene érti.

CFR II–U 2-1

Gólszerzők: Dodoi (44., 46.), illetve Goga (52.)
CFR II: Ad. Rus – Milandru, Kereki, Gilvan, Ispas (Roş, 79.) – Coţi, Bordeianu – Petrilă (Hetea, 81), Dodoi (Al. Petruş, 53.), Giurgean – Coman.