A spanyolországi edzőtábor utolsó napján két meccset is játszott a CFR, délelőtt egy moldovai középcsapatot oktattak a fiúk, délután majd jön a kínai élvonalba frissen feljutott pekingi Renhe FC. Hat meccs, hat győzelem, 19-1-es gólarány Spanyolországban, de ez csak a felkészülés volt. Nyolc nap múlva jönnek az éles meccsek.

A 2995 lakosú Suruceni község lakói nagyon vallásos emberek, nemhiába van egy híres ortodox kolostor a faluban. Szent Györgyről elnevezni egy focicsapatot meglepő és érdekes döntés, ám a CFR ellen a neves sárkányölő patrónusuk sem segített rajtuk. Deac mesterhármast lőtt, ezt a blogszerkesztőségből csak Bogrács Huba látta, aki teleportált Benidormba, ám ehhez annyi spanyol vörösbort használt fel, hogy semmire sem emlékszik.

A kínaiaknak ennek felét rúgta egy teljesen más összeállítású csapat, a meccs azonban alighanem Maraék paranoiájáról marad emlékezetes, amellyel leállították a szurkolói Facebook-közvetítést. A témáról külön posztot is tervezünk, maradjunk annyiban, hogy ezeknek a balkáni figuráknak fogalmuk sincs a kommunikációról és az internet működéséről. 

CFR–FC Sfântul Gheorghe Suruceni 6-0

CFR: Duka – Manea, Luchin, Gilvan, Vlad – Nouvier, L. Rus, Deac, Păun – Costache, Balde.
Gólszerzők: Deac 3, Costache, Balde, Păun

CFR–Beijing Renhe FC 3-0

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Ioniţă, Culio, Djokovic, Mailat – Omrani, Ţucudean.
Gólszerzők: Ioniţă, Omrani, Mailat