Ioniţă megszerzését ugyan továbbra sem akarja beismerni a klub, pedig már péntek óta a csapattal edz, de a második edzőmeccsen még nem láttuk játszani. A csapat azonban nélküle is verte a bécsi Rapidot, Pet Rescue egyelőre keveri a sorokat és a játékrendszereket.

Nemcsak a sportértéke volt nagyobb ennek a meccsnek, mint a Castellón elleninek, hanem a komoly ellenfélnek hála nézni is lehetett az osztrákok Youtube-csatornáján. Igaz, egy kis tehnikai gikszer miatt Mailat góljáról lemaradtunk, a temesvári srác azonban ezután is az első félidő legjobbja volt. DP a jelek szerint elővette a július óta jegelt 4-4-2-es rendszert, így Culio ismét hátrábbról indulhatott, a támadás lendületét pedig elsősorban a szélsők biztosították. Ţucudean három, Omrani egy jó helyzetben lőtt nagyon gyatrán, a másik oldalon a labancok csak távolról tudtak próbálkozni, Arla csak egyszer kellett védjen, de akkor nagyot.

A szünetben jött a sorcsere és ezzel együtt egy furcsa 4-2-3-1-es felállás, amelyben Coman volt a jobbszélső és Deac a center mögött. Hogy a nehézkes Comant miért kell tovább erőltetni a szélen, a fene tudja, kétszer így is helyzetbe került, de ő sem talált kaput. Hátul egyszer bambult el a brazil bekkpáros, Vinicius mellől könnyű gólt lőttek a bécsiek. Pet Rescue erre becserélte második csatárnak Costachét, és ezzel visszaállt 4-4-2-re, Deackal a jobbszélen. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, tízesünk remekül indította Peteleut, akinek letarolása után belőtte a 11-est. A végén Costache emelt 20-22 méterről az üres kapuba, a srác negyedóra alatt hasznosabb volt az összes többi csatárnál együttvéve.

CFR–Rapid Wien 3-1

CFR I. félidő: Arlauskis – Manea, Luchin, Mureşan, Camora – Nouvier, Hoban, Culio, Mailat – Ţucudean, Omrani.
CFR II. félidő: Vâtcă – Peteleu, Vinicius, Gilvan, Vlad – Bordeianu (L. Rus), Djokovic – Coman (Costache, 69.), Deac, Păun – Baldé.
Gólszerzők: Mailat (3.), Deac (78., 11-esből), Costache (88.), illetve Hofmann (69.)