Bogrács Huba sikoltozva jött be a szobámba az előbb. Alig tudtam belé valahogy lelket önteni, hogy elmondja szíve nagy bánatát. Meséli, hogy már megint annak a bizonyos főszerkesztőnek a szekrényében ébredt föl. Ioniță Oaia irodájában ezúttal szakmai konferenciát tartottak a regáti sportbulvár vezető személyiségei. A terem zsúfoltságig megtelt, mert egyben szakmai továbbképzés is volt ez a beosztottak számára. Közben Huba magához tért a sokkból, átadom neki a billentyűzetet.

Szörnyű élmény volt ez, Tisztelt Asztaltársak. Igyekszem rövidre fogni a beszámolót, mert még mindig borzongok. Moccanni sem mertem a szekrényben, pedig erősen prüszkölhetnékem volt, mert a főszerkesztő hülye macskája egyenesen az arcomra ült. Ioniță Oaia (Nagyváradtól nyugatra élő olvasóinknak ejtsd: Jonicö Oájá) előadásának címe a következőképpen hangzott: Mi a teendő akkor, ha a bírózás már kevés a CéeFeR lejáratásához? A következők hagyták el a száját:

A lényegre török, tisztelt kollégák, mert kevés az idő. Ez a kurva bozgor csapat, amelynek a nevét sem vagyok hajlandó kimondani, már megint el akarja rabolni a bajnoki címet a Fécsészébé elől. Tűrhetetlen állapot. Tenni kell valamit ellene.
De most mit főnök? – okvetetlenkedett a szőke Alekszándrá. – A Dinamo ellen a bírók nem tévedtek a Cséféré javára, oly annyira nem, hogy belemagyarázni is teljes képtelenség lenne – folytatta.
Oaia arca előbb zöldre, majd lilára változott a dühtől…
Hogy lehet ekkora ostobaságot kérdezni, Alekszándrá? Ha nem tudunk bírózni, akkor az e megoldás, hogy elbagatellizáljuk, hogy ők nyertek.
Hogyan főnök? – hívta ki maga ellen a sorsot a szőke.
Még ennyit sem tudsz? Pedig pofon egyszerű. Nem arról írunk, hogy ők nyertek, hanem azt ecseteljük, hogy az ellenfél mennyire szarul játszott. Tehát a kutyák kudarcáról kell szólnia az összes tudósításnak, tisztelt kollégák, ha még marad bennetek némi nemzeti önérzet! Azt a hétszázát!


Ioniță Oaia ezúttal már a teljes hallgatóságához beszélt.
Megértettétek, bazdmeg?!
Meeeeeeeeeeeeg – válaszolták azok kórusban, bár először úgy értettem, hogy: beeeeeeeeeeee…