Megy az altatás keményen mindkét oldalról, mindkét edző az ellenfelet próbálja esélyesként feltüntetni a csütörtök esti meccs előtt, előre keresve a felmentést a kudarc alól. Derby lesz ez a javából, két rutinos edző jól szervezett csapatai között, ám a tét mégsem túl nagy, egy győzelem inkább csak lélektani, mint valódi előnyt jelentene.

Azt ugyanis már az első négy forduló után nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a CFR és ez a Dinamo biztosan ott lesz a rájátszásban. Túl hamar kirajzolódtak az erőviszonyok, túl hamar ketté fog szakadni a mezőny, egyelőre csak a Viitorul és a Botoşani nem ott áll, ahol lennie kéne. Apropó, Botoşani: pont a listavezető az a csapat, amelyet sem a CFR-nek, sem a kutyáknak nem sikerült legyőznie az új szezonban, miközben a két csapat eddigi programja háromnegyedrészt azonos volt.

A kánikula és az első hétközi forduló miatt a renegeráció és az állóképesség döntő tényező lehet. A CFR két nappal korábban játszott az előző fordulóban, Contra viszont hétfőn pihentette pár alapemberét: Penedót, Katszikaszt, Rivaldinhót, részben Mahlangut, Hancát és Salomaót. A bilbaói vereség után jól jött nekik a Medgyes elleni meccs, és a kétfrontos küzdelemtől gyorsan megszabadulva kevésbé fog számítani, hogy a Liga 1 élcsapatai közül talán náluk a legrövidebb a kispad. 

Nálunk hosszú, bár egyelőre Pet Rescue ragaszkodik a három hete jól eltalált 11-hez, nyolc veteránnal és három fiatal futógéppel. Reméljük, Urko Vera az elmúlt egy hétben elbeszélgetett régi bilbaói cimboráival arról, hogyan is kell legyőzni ezt a Dinamót.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Vâtcă – Manea, Vinícius, A. Mureşan, Camora – Nouvier, Deac, Hoban, Culio, Păun – Urko Vera.
Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katszikasz, Filip – Mahlangu, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec.