Egy klasszikus viccel lehet a legjobban illusztrálni a Vasutas helyzetét a szezon utolsó meccse előtt: bármilyen eredményt is ér el a Viitorul ellen, a média szemében úgyis egy másik csapatért játszik majd. A Permanens Paranoia Ligájában hiába fakadt ki Laci a gyanúsítgatások ellen, az örökös jól értesültek pontosan tudják, hogy Hagi/ juhok/kutyák (nem kívánt törlendő) érdekében küzd a CFR.

Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
– Te farkas, verjük meg nyuszikát!
– Na és miért?
– Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik nyuszikát. Egy hét múlva megint találkoznak.
– Te farkas, verjük már meg megint nyuszikát!
– Na és most miért?
– Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik nyuszikát és eléállnak.
– Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
– Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
– Nézd már, farkas: ezen már megint nincs sapka!

Hát, hogy lesz vagy nem sapka a kolozsvári nyuszin, azt nem tudjuk, csak azt, hogy egy olyan CFR utazik a tengerpartra, amely fejben már lezárta a szezont. A negyedik hely nagy valószínűséggel meglesz, hiányzó lesz bőven, motiváció viszont semmi. Laci becsületből elvitte az összes bevethető játékosát, bár abban már nem vagyunk biztosak, hogy mindenki játszani is fog. Hogy aztán ki nyeri a bajnokságot, nekünk teljesen mindegy.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Ţâru, Boli, Ganea – Roşu, Mladen, Casap – Chiţu, Ţucudean, Coman. Sérültek: Hodorogea, Nedelcu.
CFR: Vâtcă – L. Rus, Larie, Horj, Peteleu – Filipe, Deac – Sârbu, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Mincă, Camora, Gomelt, Chiriţă, Neagu. Eltiltva: Tiago Lopes.