Túl hamar kettészakadt a rájátszás táblázata, immár négy pont van a harmadik CFR és negyedik Craiova között, ami nem biztos, hogy jót tesz a bajnoki esélyeiket elvesztő csapatok küzdőszellemének. Craiovánál és az Astránál immár biztosan a kupa kerül előtérbe, a Vasutas viszont azzal a Dinamóval játszik szerda este, amely maga sem tudja, mit akar még ettől a szezontól.

Mert az Andonét váltó Contra a kötelező győzelmeket (Botoşani, Pandurii) ugyan hozta az alapszakasz végén, de azon túl már csak a Ligakupa döntőjét tudja pozitív eredményként felmutatni, ám azt igazából még Ando harcolta ki a decemberi első meccsen. Az ifiválogatottak piálós botránya ellenére Nedelcearu és Patrick Petre rendre megkapja az esélyt, mert a sérülések miatt a télen amúgy is lebutított keretben nagyon nincsenek alternatívák. A szlovák válogatott Adam Nemec termeli ugyan a gólokat, de rajta kívül csak Hanca és Nistor talált be bajnoki meccsen (2-2 alkalommal), amióta Contra átvette a csapatot.

A CFR-től viszont ismét félnek Bukarestben, ennek legbiztosabb jele szokás szerint az, hogy a média lassan a fél csapatot eladta Jijinek. Deac és Larie után már Horj is a főjuhász kiszemeltjei közé került, az valahogy senkit sem zavar, hogy a gyereknek 2020-ig szerződése van a Fellegváron – azaz a klubnak sem sürgős az eladása. Kissé meglepő módon Păunt és Omranit még nem fedezték fel a Steauánál, pedig nagyon közeleg már a nyáj újabb fellevári látogatása.

A hármas kiszállás-széria egyik nagy előnye, hogy ismét egy nappal többet pihenhetett a csapat, mint az aktuális ellenfél. Lacinak sok oka nincs a változtatásra, hacsak nem erőnléti okokból dob majd be egy-két olyan embert, akit nem amortizált le a Temesvár-Craiova dupla. A Dinamo ellen évek óta jól megy a csapatnak Bukarestben, a legutóbbi hét meccsből hatot megnyert a csapat, és utoljára 2009-ben kapott ki.

Hogy mi számítana most igazán jó eredménynek? Ha a csapat tényleg elhiszi, hogy bajnok lehet, akkor csak és kizárólag a győzelem, ha viszont mindössze a dobogó bebiztosítása a cél, akkor egy döntetlen is rendben van.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Nistor, Mahlangu – Hanca, Palic, Oliva – Nemec. Sérültek: Brănescu, Maric, Corbu, Bumba. Eltiltva: Busuladzsics.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Gomelt – Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Neagu, Chiriţă.