Egyetlen pont kell a biztos play-offhoz a Vasutasnak, ugyanakkor mondjuk ki nyíltan: egy pont nem elég vasárnap este a Viitorul ellen. Bevisz ugyan a legjobb hat közé, de istenigazából csak az éllovas elleni győzelem jellezné a többieknek: a CFR számára csak eszköz, és nem cél a felsőházi folytatás.

Döntetlenre játszani amúgy is kétélű fegyver. Hagi csapata imádja birtokolni a labdát, viszont utálja az erőfutballt játszó csapatokat. Tarol a kicsik ellen, de negatív a mérlege a többi rájátszásra hajtó csapattal szemben. Hazai pályán kiváló, idegenben csak közepes teljesítményre képes. Nekik kell menni, és rendesen odacsapni nekik, Tuskó Hopkins vagy Fülig Jimmy módjára, hogy eszükbe se jusson ugrálni.

A Viitorul a 2-7. helyezettek ellen: 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
A Viitorul a 8-14. helyzettek ellen: 12 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség
A Viitorul hazai pályán: 10-2-1, 27-10-es gólarány, 32 pont
A Viitorul idegenben: 6-1-5, 12-11-es gólarány, 19 pont

És nem törődni a többi meccsel. Mindegy, hogy mit csinál a Dinamo, a Craiova és a Medgyes. A csapat sorsa saját kezében van, élni kell az eséllyel. És a lehető legnagyobb pontszámmal várni a rájátszást. A döntetlenre spekulálás azt mutatná, hogy megint csak a túlélésre játszik a csapat, miközben most ennél sokkal többről lehet szó. Jól van kitalálva a klub promociós-motivációs videójának forgatókönyve: ez nem egy döntő, de a csapatnak úgy kell játszani, mintha finálét vívna.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Omrani, Deac, Păun, Nouvier – Bud. Sérültek: L. Rus, Chiriţă, Neagu.
Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Boli, Ţâru, Ganea – N. Roşu, Nedelcu, Purece – Chiţu, Coman, Morar. Sérült: Nimely.