Az Astra jászvásári győzelmével újabb egyenlet oldódott meg a Liga 1 rájátszásának bonyolult matekpéldájában, így az alapszakasz utolsó fordulójára már csak egyetlen kérdés maradt: a CFR (40 pont), Craiova (40), Medgyes (39) és Dinamo (38) alkotta négyesből melyik csapat marad ki a felsőházból? Vasárnap este fél 11-re ez is kiderül.

Mivel Craiova és Medgyes egymás ellen játszik vasárnap, három mérkőzés befolyásolja a 3-7. helyek sorsát (a jelenleg harmadik Astra ugyan már nem lehet hatodiknál rosszabb, de akár többen is megelőzhetik a hétévégn), azaz 27 lehetséges eredménykombináció létezik.   

Látszatra a Dinamo helyzete a legnehezebb, a kombinációk kétharmada (18 változat) a kiesését jelentené, ugyanakkor neki jutott a leggyengébb ellenfél, és csak magától függ: ha legyőzi a Panduriit, bejut az első hat közé. Döntetlennel vagy vereséggel viszont mindenképpen az alsóházba kerül.

A Vasutas a másik véglet, hiszen számára egyetlen rossz variáns van: ha mindhárom meccsen vendégsiker születik. A legvalószínűbb ezért mégiscsak az, hogy a Craiova–Medgyes meccs vesztese esik ki a Top6-ból, azzal a megjegyzéssel, hogy a döntetlen a CSU-nak kedvez.