Vannak csapatok, amelyek azt hiszik, hogy képesek a valós tudásuknál jobban futballozni. Ilyen a Voluntari is. És vannak csapatok, amelyek tudnak futballozni, mégis inkább a játék befagyasztásával akárják konzerválni az előnyt, ahelyett, hogy kiüssék az első góltól megrendült ellenfelet. Ilyen lett az ősz végére a CFR is, de ami működött a Dinamo, az Astra vagy a kupában a Iaşi ellen, most nyolc perc alatt csődöt mondott Voluntari-ban.

Nem volt idén jellemző a csapatra, hogy elveszti azokat a meccseket, amelyen megszerzi a vezetést, egyedül a Botoşani tudott fordítani a Vasutas ellen. Az meg végképp nem volt jellemző a csapatra, hogy gólt kap a végjátékban: a 84. perc után egyetlen ellenfél talált be, most a Voluntari kétszer is. És ebből a szempontból mellékes, hogy a győztes gól lesről született.

Paranoiára és konteókra hajlamos agyunk persze vadul zakatol: az első 12 fordulóban egyetlen büntetőt ítéltek a bírók a CFR ellen, azóta 9 meccsen hatot. Ennek pontosan a felét George Găman. És akkor ott van a két hét alatt kapott két lesgól (Drăghici és Spahija), ami 3 pontjába került a csapatnak.   

Ezt a meccset Bud gólja után nem 1-0-ra kellett volna megnyerni, de a csapat a vezetés tudatában alig ment előre. Bud és Nouvier kifutotta a lelkét, de a többiek megelégedtek a fölényes magbiztossággal végzett védekezéssel. És nem is csinálták rosszul, hiszen a 11-es előtt a második félidően egyetlen lövése volt a Voluntari-nak. Ám a labdaszerzések után rosszul sáfárkodott a labdabirtoklással a csapat, túl sokszor és túl gyorsan került vissza már a saját térfélen a hazaiakhoz. Laci is túl deffenzíven cserélt, a kupában nagyot játszó Păun talán megérdemelt volna néhány játékpercet.

A foci pedig olyan, hogy megbünteti azt, aki csalni akarja. A CFR akkor kapta a gólokat, amikor öt védővel már nyeregben érezte magát. Voluntari nem érdemelt győzelmet, de hitt benne és egy vaksi partjelzőnek köszönhetően meg is kapta. A CFR nem érdemelt vereséget, mégis vesztett, mert a második félidőben nem nyerni akart, hanem csak túlélni.  

Így játszotok ti

Marc 6 Ami védhető volt, azt védte.
Tiago Lopes 4 Rizikós hazaadások, bután összehozott 11-es.
Larie 6 Sokat kellett kisegítsen jobbra. 
A. Mureşan 6 Elfejelgette a beadásokat.
Camora 6 Keményen leütközték, de folytatta.
 L. Rus 5 Sok faulttal tördelte a játékot.
 Filipe 6 Próbált észt vinni a csapkodó fociba, de kevés sikerrel.
 A 65. perctől Gomelt 4. Fel se tűnt a beállása.  
Chiriţă 5 Nem tudott elszakadni a széltől, kevés párharcot nyert.
 Juan Carlos 6 Nem volt kivel focizzon, de néhány elegáns megmozdulása így is volt.  
 A 83. perc Horj. Elrontották a szülinapját.
Nouvier 6 Végre voltak jó beadásai.
  Bud 7 Két szinte teljesen azonos helyzetből egyet most is belőtt.
 A 74. perctől Roman 5. Csak az egyenlítés után kapott labdákat.