Nem ez volt a legnagyobb hidegben végigfagyoskodott meccsem (CFR–PSV –12 fokban a rekord 2009 decemberében), de mindenképpen dobogós helyre került. Ilyen időben tényleg csak a legfanatikusabbak járnak meccsre, összesen vagy 7-800-an lehettünk a Fellegváron, de megérte, mert egész jó focival ejtette ki a csapat a CSM Poli Iaşi-t a kupából.

A meccs előtti órákból kaphatunk egy finom kis ízelítőt a FRF kettős mércéjéből, amikor kiderült, hogy Laci kétmeccses eltiltást kapott, amiért vitatta a Craiova elleni 11-est befújását, miközben az ellenfél játékosaival összebalhézó, a bíró fejét kivörösödve leüvöltő Hagi megúszta egy ejnye-bejnyével.

Maga a meccs igazából már egy órával a kezdés előtt eldőlt, amikor Neagoe a megszokott kezdője felét csak a cserék közé nevezte. Bosoi, Frăsinescu, V. Gheorghe, Bőle, Cristea vagy Ciucur nélkül azért nem volt félelmetes ellenfél ez a Iaşi, ráadásul Bud gyors fejesgólja alapjaiban határozta meg a játék képét. A moldvaiak ugyanis sokkal jobban értének a kontrajátékhoz, mint a megfontolt építkezéshez, hátrányban is csak hosszú labdákkal próbálták megjátszani a támadóikat, teljesen sikertelenül.

A CFR viszont a szokottnál jobban megbecsülte a labdát, még ez azzal is járt, hogy a kapu környékére is ritkábban jut el a csapat. Viszont a Rus–Filipe–János Károly trió teljesen uralta a középpályát, a helyzetek többségét pedig ezúttal a nagyon agilis Păunra játszották ki, akinek két látványos lövése is alig ment mellé. Érdekes volt látni, hogy Sato sárgája utána  CFR azonnal áthelyezte az ő oldalára a támadások súlypontját, és Păun labdaszerzése után jött is jobbról a második gólt. Laci pedig most tökéletesen cserélt, Roman alig egy perccel a beállása után már be is talált. Utána már hiába jöttek a CSM Poli alapemberei, egy Piccioni-fejest leszámítva nem volt komoly helyzetük, a Vasutas pedig okosan tartotta a labdát és az eredményt.

Bezzeg KEG és Bogrács Huba meleg szobában, forralt bort szürcsölgetve nézte a meccset, úgy persze hogy élvezték: „Imádom a klasszikus centergólokat és ebből ma kettő is jutott nekünk. Ahogy az a nagy könyvben meg van írva: a széleken megkerüljük a védelmet, egy fürge szélső vagy szélsővédő bead, aztán középen érkezik egy szép nagydarab marha ember aki befejezi. Majdnem meghatódtam. Kétszer is. Roman góljánál pedig eszembe jutott, hogy ha pályán van még Bud, akkor érett volna a mesterhármas. Sőt, biztos vagyok benne, hogy akkor meg is lett volna!  Na emberek, így kell (jó) hangulatot kelteni! 🙂 „

Így játszotok ti

Marc Nem akadt komoly védenivalója, a kirúgásai viszont a szokottnál gyatrábbak voltak.
Tiago Lopes 6 Szünet után futkorászott csak kedvére, jött is a gólpassz.  
Larie 7 Remek helyezkedéssel szerzett labdákat.
A. Mureşan 6 Átragadt rá a többiek stílusa, nem vagdosta, hanem a legtöbbször megjátszotta a hozzá kerülő labdákat.
Camora 6 Első beadása gólpassz lett, a második félidőben már csak a védekezésre figyelt.
L. Rus 6 Precízen osztogatott, fontos szerepe volt a második gólban.
Filipe 7 Elvenni nem lehetett tőle a labdát, ő diktálta a támadások ritmusát. 
 Păun 7 Idei legjobb meccsét játszotta, agresszív és pontos volt, bátran lőtte a kaput.
 A 87. perctől Chiriţă. Megnyert meccsen kapott néhány percet.  
 Juan Carlos 6 Hanyag eleganciával focizott, de a kapura veszélytelenül.
 A 65. perctől Gomelt 6. Fizikálisabb lett vele a középpálya.
Nouvier 5 Erősen önbizalomhiányos, megjátsza a szélt, de jó beadása vagy lövése most sem volt. 
  Bud 7 Mezőnyjátékban néha bosszantóan lassú, de továbbra is kíméletlen gólvágó.
  A 72. perctől Roman 7. Első labdaérintésből gólt lőtt, a végjáték kontráiban lendületes volt.