cfr_temesvar_nouvierElég hosszú listát lehetne összeállítani azokról, akik felelősek az ACS Poli elleni hazai 2-2-ért, de az élére mindenképpen a pályamunkások és főnökeik kívánkoznak. Aki ugyanis kitalálta, hogy a pálya kétharmadán lehessen csak focizni, a maradékon pedig csak korcsolyázni, az ritka nagy idióta.

Az a hó nem ma hullott le és fagyott oda, szóval csak lustaságról vagy felelőtlenségről lehet szó, mert az épeszű klubvezetőről vagy edzőről mégsem tételezhetjük fel, hogy szándékosan teremt ilyen faramuci körülményeket. A hátsó tribün előtti 40 méteren mindenestre az egyensúly megőrzése lett a játékosok fő gondja, futni, labdát vezetni, lövéshez kitámasztani nem nagyon lehetett.

Annyiban legalább jól jött a pénzfeldobás a csapatnak, hogy az első félidőben támadott a rossz térfélre és a másodikban a használhatóra, és az se volt rossz elképzelés, hogy a focira alkalmatlan terepen erőből próbája felőrölni az ACS Polit a csapat, csak az a fránya védelem nem figyelt eléggé Drăgichire. Az első gólnál négy ember nézte, amint besodorja a hálóba a labdát, a másikban meg Velicu partjelző nézett el egy méteres lest (fotó).

cfr_temesvar_lesgol

Nagy volt ekkor a baj, de Artean gyorsan kisegítette a Vasutast egy buta kézimunkával, egy gól pedig behozhatónak tűnt félidőben. Főleg, hogy viszonylag gyorsan János Károly is kiharcolt egy újabb 11-est, Filipe kiváró stílusát pedig egyelőre még nem ismerték ki a Liga 1 kapusai. Több mint félóra volt a győztes gólra, a fene gondolta volna, hogy ezalatt mindössze három helyzetet hoznak még össze a fiúk.

Laci viszont ezúttal csúnyán elcserélte magát, a végén már nem volt vérbeli center a pályán, azt pedig nagyon nem értettük, hogy miért Nouvier maradhatott végig a pályán, mikor a másik szélen Chiriţă sokkal hasznosabb volt. Chivulete rigó pedig igazolta, hogy a hülye bírók fiai ugyanolyan alkalmatlanok lesznek, 26 faultot (főleg támadókat) fújt a CFR és csak 12-t a Temesvár ellen.

Az Old Trafford bevételének negyedik évfordulóját nagyon elrontotta a csapat, amilyen jól megy mostanában idegenben, olyan rosszul a Fellegváron. Viszont még egy ponttal is nőtt az előny a rájátszásért vívott harcban, hiszen a Dinamo, Botoşani és a Pandurii is kikapott, de ez már csak a Liga 1 abszurdfaktorát növeli.

cfr_temesvar_filipeÍgy játszotok ti

Vâtcă 6 Az első gólnál csúnyán cserbenhagyta a védelme, amit lehetett, azt megfogott.
Tiago Lopes 5 Róla lőtték az elsőt, amúgy ismét lefutott egy fél maratont.
Larie 6 Belement a birkózásba Drăgichi-csel, az előretöréseit pedig a pálya állapota akadályozta meg.
Horj 6 Elrúgdosta feléje tévedt labdákat.
Camora 6 Átlagos teljesítmény, egy éppen csak mellé ment átlövéssel.
kicsi_le Chiriţă 6 A szélsők közül neki volt a legtöbb jó beadása, és a jég is őt zavarta a legkevésbé.
kicsi_fel Az 59. perctől Păun 4. A számára rosszabb szélre jött be, és nagyon nem értette meg magát Túlóra Lopesszel.
L. Rus 6 Rengeteg párharcot nyert a középpályán, még fejjel is.
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_sargalap Filipe 7 A rengeteg pontrúgása közül büntetői sikerültek jól, de ezzel hozott egy pontot.
kicsi_sargalap Nouvier 4 Az első 11-es előtt ő adta be a labdát, de ez volt az egyetlen hasznos megmozdulása.  
kicsi_le Bud 5 Három helyzetéből egy sem ment be.
kicsi_fel A 79. perctől Negruţ. Nem center és ez meglátszott a helyezkedésén.  
kicsi_le Omrani 5 Hamar rájött, hogy nem érdemes a labdát vezetni, inkább mindent rálőtt távolról.
kicsi_fel Félidőben Juan Carlos 6. Kiharcolt 11-es, kulcspassz Budnak az utolsó félóra legnagyobb helyzetéhez.

Fotók: Gábor István-Gábor