laci60Az újabb dicsőséges déli hadjárat kissé helyrebillentette a lelki egyensúlyunkat, jöhet az őszi idény utolsó itthon megvívott bajnoki meccse. Ehhez kellemesebb ellemfelet nehezen találhattunk volna (talán a Chiajnát, de velük idénre már végeztünk), az ACS Poli küzdős, hajtós csapat, de a kerete korlátait inkább csak hazai pályán tudja sikeresen feszegetni.

A temesváriak hasonló cipőben járnak, mint a Vasutas, a pályán megszerzett pontjaik alapján nem állnának kieső helyen, de a mínusz 14 az nagyon sok. Ionuţ Popa az utolsó korbácsos trénerek egyike a román futballban, de más edző talán el sem vállalta ezt a keretet. Két gólnál többet még egy játékosuk sem szerzett, ehhez képest az 5 győzelmük a csoda kategóriába tartozik.

A védelmük viszont a második leggyengébb a Liga 1-ben, ha képes lesz a CFR ismét olyan nyomást kifejteni, mint a Pandurii ellen, azt aligha tudják kibekkelni. Laci pedig az Astra ellen igazolta, hogy még maradtak váratlan, de hatásos húzásai, a kérdés most az, hogy hazai pályán visszatér-e a megszokott kezdőjéhez vagy ismét variál valamit? Amúgy ez lesz a hatvanadik tétmérkőzése a KVSC edzőjeként, és a mostani mérlege egy hajszállal jobb is a 2014-esnél.      

Miriuţă 2014-ben       37     19     8     10     52-30   65     58,55%

Miriuţă 2016-ban       22     11     7      4     32-16    40     60,60%           

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Vâtcă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Filipe – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
ACS Poli: Straton – Străuţ, Bocşan, Şeroni, Scutaru – Artean – Bărbuţ, Croitoru, Mailat, Doman – P. Henrique. Eliltva: Llorente. Sérült: Cânu.