foter_szuperkupa9Vannak csapatok, amelyek ellen hagyományosan nem megy a Vasutasnak, és vannak, akik ellen szinte mindig kijön a lépés. Az első kategóriába tartozik évek óta a Medgyes és a Pandurii (bár Laci első mandátuma alatt mindkettőt legyőzte idegenben), a másodikba a Dinamo és az Astra. És a hétközi fordulóban éppen Giurgiuban játszik a csapat.

Az Astra a leginkább hangulatcsapat a Liga 1 idei szezonjában, teljesen kiszámíthatatlan, éppen melyik arcát mutatja. Megveri Londonban a West Hamet, aztán nem bír Voluntari-al, győz Craiován és Bécsben, aztán simán kikap Temesváron. A bajnokcsapat egy részének kiárusítása miatt a keret sem elég bőséges a kétfrontos szerepléshez, és úgy tűnik, eddig az Európa Liga volt számukra a prioritás. A play-offtól viszont hat pontra vannak, lassacskán a Liga 1-ben is bele kell húzzanak, bár ha továbbmennek az EL-ben, akkor februárban is háromnaponta fognak meccset játszani.

A CFR lendületét a Pandurii meg tudta törni, kérdés, Laci milyen szinten fog belenyúlni a hétfő este a pálya közepén nagyon szenvedő csapatba. A védelem mindenképpen változni fog az eltiltások miatt, de Horj kiesése a támadóblokk összetételét is befolyásolja, hiszen Păun alighanem kezdeni fog. Nouvier-re amúgy is ráfér egy kis pihenő. Idegenben viszonylag jól ment mostanában a csapatnak, a legutóbbi öt meccsből négyet megnyert, és ezeken tíz gólt szerzett – miközben az Astra hazai meccseinek negatív a gólaránya (10-11). Ettől még nem lesz favorit a CFR, de ez az Astra most elkapható.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Astra: Lung jr. – Stan, G. Alves, Oros, Junior Morais – Takajuki, Boubacar – Ioniţă, Budescu, Teixeira – Alibec. Eltiltva: Săpunaru. Sérültek: Boudjemaa, Dandea, D. Niculae.
CFR: Marc – Peteleu, Larie, A. Mureşan, Camora – L. Rus, Filipe – Sorsa, Ruiz, Păun – Bud. Eltiltva: Tiago Lopes, Horj.