cfr_pandurii_peteleuNemcsak a tél jött meg, hanem a csapat játéka is váratlanul lefagyott, 363 nap után ismét kikapott a Fellegváron a Vasutas. Hiába a 17 lövés, egyikben sem volt igazán kakaó, a Pandurii viszont két lehetőségéből egyet bevert, a másodikat megúszták egy kapufával. Larie századik és Camora kétszázadik CFR-mérkőzése vereség lett.

A meccs elején megvolt a várt nyomás, a CFR letámadása odaszegezte saját térfelére a Panduriit, de a beadásokat jól védekezték le a vendégek. Bud egyedül amúgy is kevés volt a kapu előtt, állandóan két-három védő lógott rajta, a belső középpályások pedig nagyon távol maradtak az ellenfél tizenhatosától. A fölény így csak labdabirtolást jelentett, helyzeteket nem hozott, miközben a Pandurii második kontráját már beverte. Horj adta el a labdát, de a többiek is ludasak a gólban, senki sem merte felvállalni a taktikai faultot.

A válasz jött szinte azonnal, de Bud tényleg lesen volt, Tudor szokásos idegesítő, túlbuzgó bíráskodása mellett itt tényleg jól döntött. Laci pedig most is bátran cserélt, a második félidő közepére összes padon levő támadóját becserélte, Camora feltolása balszélsőbe viszont megint nem jött be. Mivel a középpálya nem működött, a csapat inkább erőből vagy a széleken próbálta megfordítani a meccset, de ezen az estén szinte minden lövés gyatra volt. A hajtás megvolt, a küzdőszellem megvolt, de a higgadtság és ész nagyon hiányzott ezen az estén. Ami igazán dühítő volt, hogy nyert már ennél gyengébb focival is meccset a csapat, de ez tipikusan olyan nap volt, amikor semmi sem sikerül.

cfr_pandurii_bud_filipe

Idő a sebeket nyalogatni nincsen, hiszen hétközi forduló jön, giurgiui kiszállással, ahol Túlóra Lopes és Horj a felgyűlt sárga lapok miatt nem játszhat. És a tanulság: az alapszakasz hátralevő meccsein inkább figyeljünk a közvetlen riválisokra, mint az előttönk állókra. Legyen meg előbb a rájátszás, tervezgetni ráérünk utána is.      

Így játszotok ti

Marc Sokkal több labdát kellett elrúgdosnia, mint megfognia.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 Most is kifutotta a lelkét.
Larie 7 Hátul is a legjobb volt, a végén már szinte irányítót játszott, a hosszú labdái pontosak voltak.
kicsi_sargalap Horj 5 Feleslegesen lépett ki párszor a védőfalból, egy ilyen labdavesztésből kapott gólt a csapat.
Camora 5 Megint támadót kellett játszania egy félidőn át, két jó helyzetet eltoporgott.
L. Rus 5 Kapkodott és túlvállalta magát.
kicsi_le Filipe 5 Hiányzott a dinamika a játékából.
kicsi_fel Az 57. perctől Omrani 5. Sokat mozgott ki a szélekre, de a beadásait jól hárította a Pandurii védelme.
Sorsa 6 Rengeteget dolgozott a csapatért, de kizárólag a szélen, lövésig nem jutott el.  
kicsi_le Juan Carlos 5 Volt pár finom passza, de az erőfoci továbbra sem fekszik neki. 
kicsi_fel A 70. perctől Negruţ 5. Ahogy bejött, elkezdett távolról lődözni, de nagyon pontatlanul.
kicsi_le Nouvier 4 Bátortalanul játszott, sem a cseleket, sem a lövéseket nem vállalta el.
kicsi_fel Félidőben Peteleu 6. Felpörgette a balszélt, egyszer még helyzetig is cselezte magát.  
Bud 5 Nem volt erő a lövéseiben és fejeseiben, csak lesről tudott betalálni.

Fotók: Riti József Attila