dinamo_cfr_nouvierNem azért lesz fontos a Dinamo elleni meccs, mert a Piros Pincsik közvetlen riválisok a rájátszásért, hanem mert a juhok legújabb öntökönszúrása miatt tényleg nyílt lett a bajnoki címért vívott harc, amelybe három ponttal be lehetne szállni. A forduló utáni play-off helyezés ugyanis már a Botoşani botlásával garantálttá vált.

Hétközben ugyan Mureşan elnök már álmodozott egyet a médiában, előkerültek a szokásos topikok, mint #külföldibefektető, #csődvédelemvége, #bajnokicím, #keretmegerősítése. Utóbbi címszó alatt elég érthetetlen módon Sânmărteant, Ericet és Llullakut nevezte meg, előbbi kettő túl öreg (a brazil pedig túlsúlyos is), az albán helyén pedig adott a hosszú távon fejlődő- és piacképesebb Nouvier. Csak Jakolis visszaszerzése volt az elnök egyetlen igazán logikus felvetése.

A CFR eddig egyre erősebb mikrociklusokat teljesített a Liga 1-ben az egyes válogatott szünetek között, a jelek szerint Laci még úgy is jól használja ki ezeket az kéthetes periódusokat, hogy általában szokottnál több pihenőnapot tesz be az elejükre. Több viszont idén már nem lesz, karácsonyig még hat bajnoki (ebből négy idegenben) és a Iaşi elleni kupameccs maradt hátra. Ha a tendencia folytatódik, a pontlevonással együtt is a dobogó környékén lesz a csapat.       

Első válogatott szünet előtt                           6     2     3     1     10-6      9    50%
Első és második válogatott szünet között    5     3     2     0     11-3     11    73,3%
Második válogatott szünet után                    4     3     0     1       5-3      9    75%

A Dinamónál viszont áll a bál, bár az utóbbi hetekben újra elkezdett nyerni a csapat. Mutu menedzseri kinevezése viszont garantálja a belső feszültséget, a sajtó szerint alig várja, kogy meneszthesse Andót. A bukarestiek védelme Mevlja szeptemberi eladása óta romokban hever, az egész szezonban két meccset tudtak kapott gól nélkül lehozni: a fellegvári 0-0-t és Pandurii elleni 4-0-t. Legjobb formában levő játékosuk, Vali Lazăr ráadásul egy Ligakupa meccsen kapott pirossal tiltatta el magát a meccsre. Azt pedig már nagyon csendben jegyezzük meg, hogy bajnoki meccsen már három és fél éve veretlen a kutyusok ellen a Vasutas.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Oliva – Nistor, Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec, Rotariu. Eltiltva: V. Lazăr, Filip.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Filipe – Păun, Juan Carlos, Nouvier – Omrani. Eltiltva: Bud.