cfr_chiajna_juancarlosA Liga 1 egyik legrosszabb formában levő és leggólképtelenebb csapata ellen kezdi el péntek este az alapszakasz visszavágóit a Vasutas. A Concordia Chiajna eddig hazai pályán egyetlen meccset nyert és egyetlen gólt lőtt a szezonban, ráadásul a CFR-mumus Marian Cristescu is eltiltását tölti.

Ezt a meccset meg kell nyerni, ennél könnyebb kiszállása már biztosan nem lesz a csapatnak. Egyszerű persze nem lesz, mert a Concordia ugyan csak 6 gólt lőtt eddig a bajnokságban (egynél többet csak Cristescu), viszont csupán 15-t kapott – az első félidőben pedig egyet sem. Az, hogy 13 meccsükből félidőben 11-szer 0-0 volt az eredmény, alighanem világcsúcs. Szóval türelmesen kell játszani velük, mert a végét általában nem bírják: 13 gólt szedtek be az utolsó félórában.

A szezon első felében amúgy a CFR hárommal több pontot szerzett, mint a tavalyi szezonban, viszont most csupán két pontra vannak a rájátszást érő helyek. Újabb 23 ponttal (összesen 40-nel) tutira meglenne az 1-6. hely egyike, tavaly 38 is elég volt az ASA-nak. A Botoşani–Medgyes–Dinamo–Pandurii négyes tagjai mindössze egyetlen győzelemnyi távolságra vannak, az ellenük játszott meccsek lesznek a play-off kulcsai.

tabellak

A hátrább levőktől már nem kell túlságosan  tartani, még az Astra megtáltosodását is valószínűtlenné teszi a csapat folyamatos kiárúsítása, a hazai pálya és az egyre vékonyabb keretet felőrlő Európa Liga-szereplés. Nem véletlen, hogy eddig 5 győzelem és 1 döntetlen a CFR mérlege az utolsó hat helyezett ellen.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Chiajna: Drăghia – Feussi, Albu, Melinte, Bucurică – Bărboianu, Costin – Grădinaru, Roşu, Buleică – Pena. Eltiltva: Bălgrădean, Cristescu, Constantinescu.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Gomelt, Filipe – L. Rus, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Eltiltva: Ene, Omrani. Sérült: Šorša.