kupalogoCímvédőként a CFR nyitja a Román Kupa főtáblájának mérkőzéseit, viszont a korábbi éveknél jóval nehezebb ellenfelet kapott a 16 közé jutásért. A CSM Râmnicu Vâlcea ugyan jelenleg csak tizedik a Liga 2-ben, de a keretét elnézve felveszi a versenyt mondjuk a Chiajnával.

Emiatt is van csapdahelyzetben Laci, hiszen óriási kockázat lenne a második sort küldeni pályára egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai korábban 815 meccset és 129 gólt hoztak össze az élvonalban. Persze meg lehet kavarni a kezdőcsapatot, hiszen Andrei Mureşan, Gomelt, de Păun sem sokat játszott mostanában, és olyan is van, akire ráférne egy kis pihenő, mint például Horj. Az U21-es szabály a kupában is érvényes.

Florin Costea a hírek szerint sérült és nem léphet pályara, de a legutóbbi bajnokin Stana sem játszott, amikor a CSM 3-0-ra verte a váradi Luceafărult, Ceapă és Dina (2) góljaival. Kemény 200 nézőjük volt a hétvégi meccsen, vajon mennyien mennek ki hétköznap, munkaidőben, de egy élvonalbeli topcsapat ellen? A korábbi évekkel ellentétben legalább a Digisport közvetít, hamár a Pro TV csak a juhokat és a kutyákat tűzte műsorra.      

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CSM: Căbuz – Samson, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Buşu – Piscanu, C. Cristea – Ceapă, Stana, Drăghici – Dina: Sérültek: Costea, C. Stoica, Georgescu.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Filipe – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
Játékvezető: Adrian Illyeş (Ploieşti)