cfr_vitorul_beleckElrepült a csapat az ősz leghosszabb túrájára, egy hét alatt jön három idegenbeli meccs az Ovidiu–Râmnicu Vâlcea–Chiajna útvonalon. Az első ellenfél az a Viitorul lesz, amelyről lassacskán már nem is tudjuk eldönteni, hogy kinek neveli a játékosokat: a saját hasznára vagy Gigi Becalinak?

Az ovidiui meccsel elérkeztünk az alapszakasz feléhez, jó lenne tényleg egyetlen vereséggel kezdeni a visszavágókat. Nem lesz könnyű, bár a sérültek felépültek, Mincă, Larie és Camora is bekerült az utazó keretbe, kérdésessé vált viszont a csapat legjobb formában levő emberének, Filipének a játéka. Mivel azonban az ellenfél játéka a labdabirtoklásra épül, ezúttal talán nem is árt, ha a rombolni jobban tudó Gomelt játszik majd.

A Viitorul átlagban 57 %-os labdabirtoklást ért el az első 12 fordulóban, ennél csak a Steaua 62-a jobb a Liga 1-ben, a CFR 49 %-al holtversenyben a hetedik ebben a kategóriában. (forrás: lpf.ro, Instat)

Hagi csapatának gyenge pontja egy vérbeli középcsatár hiánya, az időközben a juhnyájhoz csatlakozó Tănase sem volt az, akárcsak az idén eddig ötöt rúgó Chiţu. Rajta kívól viszont csak Nimely (2) szerzett egynél többet. A Viitorul otthon eddig leverte a kicsiket, viszont nem bírt a bukarestiekkel: a szokásos vereség a Stelitől és 1-1 a Dinamóval.

A Viitorul–CFR meccsek történelme alapján elvárhatjuk a pontszerzést, hiszen idegenben eddig 2 győzelem és 2 döntetlen a mérleg Hagiék, ellen, miközben a Fellegváron 1 győzelem és 3 vereség. A forma is inkább a CFR felé billen, a pályán hárommal több pontot szerzett a csapat, mint a Viitorul, csak az a fránya -6 nem volna. Az biztos, hogy az alapszakasz első felét Laci mindenképpen több ponttal hozza le, mint tavaly Dican Feri tette (5-5 győzelem és döntetlen, 3 vereség).    

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Ţâru, Boli, Brandan – R. Marin, Carp, D. Lopez – Chiţu, Iancu, Nimely. Sérültek: Nedelcu, Purece, Ganea.
CFR: Mincă – Peteleu, Larie, Horj, Camora – Gomelt, L. Rus – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Eltiltva: Tiago Lopes. Sérült: Filipe.
Játékvezető: Cătălin Găman (Craiova).