cfr_iasi_filipeAz ezúttal igazoltan hiányzó KEG cimbora (aki jelenleg éppen Bogrács Hubának szüreteli a jövő évi teleportálások üzemanyagát) szokása szerint tömör, sms-nyi üzenetben foglalta össze a csapatot play-off helyre röpítő péntek esti mérkőzés lényegét: Filipe egyre nagyobb eséllyel indulhat a Xabi Alonso hasonmás versenyen.

Egygólos győzelem is lehet sima siker, a Vasutas főleg Trombetta és Mandorlini olasz mesterek idején jeleskedett az ilyen 1-0-ákban, amikor a kevés gól ellenére is egyértelműen jobban játszott az ellenfélnél. Erre az útra lépett most Miriuţă Laci, hiszen a csapat a meccs legnagyobb részében eldugta a labdát a Iaşi elől, és amikor elvesztette, remek letámadásval szinte azonnal, még az ellenfél térfelén visszaszerezte. A vendégek legtöbbször csak hosszú indításokkal tudták átlépni a felezővonalat, helyzetbe alig kerültek – ha viszont igen, azok mind óriási ziccerek voltak. Marc viszont megmutatta, hogy nem ártott neki a közel két hónapos mellőzés.

A támadások főleg a jobb oldalon mentek, Túlóra Lopes és Sorsa felőrölte a Iaşi védelmének bal oldalát, tömték beadásokkal Budot, de a labdának rendre aláfutó Grahovac sokáig megúszta  hibáit. Érdekes volt látni, hogy a legjobban kipasszolt helyzeteknél védők – Larie, majd Peteleu – kerültek helyzetbe, miután Bud kiválóan nyitotta meg nekik a területet.

cfr_iasi_bud

A gól azonban végül egy pazar szabadrúgásból jött, amely végleg igazolta, hogy Filipe Nascimento szép csendben vezéregyéniséggé nőtte ki magát a csapatban: zsinórban harmadik mérkőzésén szerzett gólt – miután előző 30 fellépésén egyetlen egyet lőtt. Az utolsó félórában viszont Omrani önzőségén sok ígéretes támadás elakadt, Larie sérülése pedig első látásra elég súlyosnak néz ki. Kiválása után a védelem is bizonytalanabb lett, érződött, hogy Andrei Mureşan bemelegítés nélkül állt be, a végjátékban kétszer is egyenlítethetett volna a Poli. A döntetlen azonban igazságtalan lett volna egy olyan meccsen, ahol 6-0 volt a szögletarány, 15-5 a lövések száma és 10-3 a kaput találóké. 

Így játszotok ti

Marc 8 Csak háromszor kellett védjen, de azok mind hatalmas bravúrok voltak.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 7 Kifutotta a lelkét, azt pedig még ő se gondolta volna, hogy egyszer csapatkapitány lesz a Fellegváron.
kicsi_le Larie 8 Hibátlan védőmunka, a szokottnál többet ment előre is, egy ilyen akciónál tiporta szét a lábfejét Cristea.
kicsi_fel A 75. perctől A. Mureşan 6. Nem számított rá, hogy védőnek kell beállnia.  
kicsi_sargalap Horj 6 Egyre magabiztosabb, bár egy-két úlzottan kemény belépője most volt.   
Peteleu 6 Még ő is meglepődött, hogy egyszer helyzetbe került.
L. Rus 7 Neki jutott a kulimunka a középpályán, de remekül csinálta.
kicsi_gol Filipe 8 Most is befutotta az egész pályát, a gólja nemcsak fontos, de látványos is volt.
Sorsa 5 Az első félidőben tőle jött a legtöbb beadás, de a másodikban nem tudott semmi váratlant húzni.
kicsi_le Juan Carlos 5 A csapat iramához képest kirívó volt a lassúsága.  
kicsi_fel A 60. perctől Omrani 4. Önzősége Csanturiát idézte, buta faultokkal tetézve.
Nouvier 5 Túlságosan a szélen ragadt, hiányoztak a betörései, a második félidőben alig volt játékban.  
kicsi_sargalap kicsi_le Bud 6 A fejesei és a lövései nem jöttek be, a passzai viszont helyzeteket teremtettek, és a gól előtti szabadrúgást is ő harcolta ki.
kicsi_fel A 84. perctől Gomelt. Biztonsági csere.

Fotók: Riti József Attila