kupalogoMegvan a 18 alsóbb ligás csapat a Román Kupában, közülük kerül ki majd a CFR első idei ellenfele. Címvédőként kiemelt lesz a csapat, így ha a szövetség külön urnába rakja majd a másod- illetve harmadosztályú együtteseket, akkor az utóbbiak közül kapunk majd valakit.

Idén a korábbiaknál több (8) erdélyi csapat jutott el a legjobb 32 közé, a legközelebbi lehetséges úticél Nagyvárad, a a legtávolabbi pedig Galac. Ma este már sorsolnak is, szóval nincs sok idő gondolkodni, várjuk kommentbe, kit látna legszívesebben ellenfélnek a Tisztelt Asztaltársaság.  

Liga 2-es csapatok: Academica Clinceni, Temesvári ASU Politehnica, Foresta Suceava, Szatmárnémeti Olimpia, CS Baloteşti, Nagyváradi Luceafărul, Sepsi OSK, CS Afumaţi, Chindia Târgovişte, Dacia Unirea Brăila, Tatrangi Unirea, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea

Liga 3-as csapatok: Dinamo II, Kisbecskereki Nuova Mama Mia, Metalosport Galac, Dévai CNS Cetate, Kudzsiri Metalurgistul.

Szurkolói szemmel nézve egyértelműen Várad (esetleg Szatmár vagy Déva) lenne az ideális ellenfél, ám a csapat a kupaforduló előtti hétvégén Ovidiuban játszik bajnoki meccset a Viitorullal, utána pedig Chiajnán – szóval logisztikai szempontból a klub ezúttal sokkal jobban járna valamelyik Bukarest környéki falusi csapattal.

KEG választása: Ebben a szakaszában a kupának nehéz objektív szempontrendszer alapján dönteni, hogy kit szeretne ellenfélnek az ember. Persze tudom, az utazás hossza mint olyan épp ilyen tényező, de ez engem nem zavar. Az én választottam a Kisbecskereki Nuova Mama Mia. A jól csengő és hát nem kicsit étvágygerjesztő neve miatt,  no meg sok-sok évvel ezelőtt ott laktam a Donát-negyedi Mama Mia pizzázó szomszédságában. Szép emlékek fűznek ahhoz a helyhez. (Sajnos bezárt az is, ahogy lassan bezár, vagy rövidebbre fogja nyitvatartási idejét az összes olyan vendéglátóipari kétség, amelyet kedvelek Kolozsváron.) Mellesleg Kisbecskereket a legutóbbi népszámlálás szerint 43 magyar (is) lakja.

McPásztori óhaja: Hát ha már ilyen jelentéktelen csapatok közül, mint a „Ments, Eszter, (a) juhnyáj ti(é)d” vagy az AS Roma (ejtsd: „asse Róma” – főleg amióta megvertük) nem lehet választani, erdélyi csapatot pedig nyilván nem szeretnék a KVSC-vel kiüttetni, akkor hadd jöjjön valami komolyabb ellenfél, mondjuk a CS Baloteşti, mert az valóban ritka ronda falu odalent Bukarest előtt. Ha netán mégis erdélyi van bánsági csapatnak kell jönnie, akkor pl. ne a Sepsi OSK-t küldjék ide, mert olyan szépen kiütötték a Brassót 5-1-re, hogy igazán menetelhetnének még egy kicsit. Mivel október 8-án éppen az ASU Polival mérkőznek, talán jöjjön az utóbbi, hadd kapjunk egy kis ízelitőt az igazi Temesvárból (noha nyilván őket is sajnálnám kiejteni).