zavoiRutinos játékosokkal teletűzdelt, de eddig várakozáson alul szereplő csapatot fogott ki a CFR a Román Kupában: a CSM Râmnicu Vâlcea lesz az ellenfél október 25-27 között valamikor, idegenben. Kaphatunk volna könnyebbet is, főleg ha a Dinamo házon belüli meccsére gondolunk.

Ahhoz képest, hogy évek óta próbál feljutni, egyelőre nem áll túl jól a Vâlcea szénája a Liga 2-ben, 10 forduló után 12 ponttal (3-3 győzelem és döntetlen, valamint 4 vereség, 12-13-as gólarány) csak a 13. helyen áll. A kupában pedig csak 11-esekkel verte az ACSO Filiaşi-t, arra se lehetnek túlságosan büszkék.

valcea_logoFőleg a keretüket elnézve: Neag, Buşu, Cristian Munteanu, Stana, Călin Cristea, Dina vagy a Fellegváron másfél nem túl sikeres szezont lehúzó Florin Costea is hosszú éveket játszott a Liga 1-ben, de Ionel “Jerry” Gane edzőnek is van már élvonalbeli rutinja a Craiovával, Turnu Severinnel, a Brassói Coronával és a Petrolullal. A mérkőzés helyszíne a 12 ezer férőhelyes Municipal-stadion lesz, vagy ahogy a helyiek nevezik: a Zăvoi. 

Az biztos, hogy ez nem olyan meccs lesz, amelyre nyugodtan ki lehetne küldeni a második sort, de beékelve a Viitorul és a Chiajna elleni bajnoki meccsek közé, rohadtul emény túra vár a csapatra.      

Román Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

Tatrangi Unirea–Marosvásárhelyi ASA
CS Afumaţi–FC Botoşani
Dinamo II–Dinamo
Foresta Suceava–Steaua
CS Baloteşti–Viitorul
Temesvári ASU Politehnica–Pandurii Târgu Jiu
Kudzsiri Metalurgistul–CSM Poli Iaşi
CSM Râmnicu Vâlcea–CFR
Chindia Târgovişte–Temesvári ACS Poli
Dacia Unirea Brăila–Concordia Chiajna
Kisbecskereki Nouva Mama Mia–Astra Giurgiu
Sepsi OSK–CSU Craiova
Academica Clinceni–FC Voluntari
Dévai Cetate–Medgyesi Gaz Metan
Nagyváradi Luceafărul–Metalosport Galac
CS Mioveni–Szatmárnémeti Olimpia