whiskyMár négy éve annak, hogy ősi ellenségünké vált a nagy múltú Manchester United magyar ajkú drukkerhadának Véresszájú Óvodás Elit Alakulata. Bizony, Tisztelt Asztaltársak ismételten elszörnyülködhetünk azon, hogy így repül az idő. Bmiky a minap emlékeztetett, hogy épp vasárnap, október 2-án volt az évfordulója. Hittétek volna?

Luis Albertonak hála szép emlékek fűznek a Vén Traffordhoz. Azóta a borvirágos orrú öreg skót visszavonult, Patrice „az aljas maga” Evra is máshol rúgja a mindenkori ellenfél leggyorsabb játékosának a bokáját, Bogrács Huba pedig a négy éves ellenségeskedés jubileumának alkalmából felkereste otthonában Szőr Alkeszt. A beszélgetés szerencsére nem nyúlt túl hosszúra, így teret adhatunk neki. A bérelhető alteregóé a szó.

Üdvözletem az Asztaltársaságnak! Kemény egy utazás volt. Természetesen rendkívül diszkréten kellett eljárnom, mert nem lett volna szerencsés, ha felismer a VÓEA valamelyik bosszúszomjas tagja. Nem tudtam a pontos címet, hogy merre is lakik Szőr Sanyi, szerencsére kedvenc single malted whiskyének az illata már messziről jelezte a helyes irányt.

karikatura_fergusonNem volt valami túl jó kedvében. Kérdeztem mi baja, erre meg persze, hogy ömlött belőle a panasz áradat, hogy mióta ő kihúzta a lábát a többi edző csak szerencsétlenkedik csapatánál. Ráadásul most valami műringyó ül a kispadon. „Legalább igazi volna” – sopánkodott.

Szóba került a KVSC is persze, mondta is az öreg skót, hogy még mindig felriad hajnalonként, ha álmában meglátja a mi lövésre készülő Bercinket. Mindenesetre ahhoz képest, hogy már négy éve vagyunk ősi ellenségek, egész jól elbeszélgettünk.

Ez az ősi ellenségeskedés nem is olyan rossz dolog, az a legfontosabb, hogy ne felejtsünk el közben röhögni rajta – vonta le a tanulságot Szőr Alkesz. Aztán megbontott még pár üveget kedvenc whiskyéből. Sokat utaztam már teleportálás útján Tisztelt Asztaltársak, de ilyen üzemanyag feltankolásról nem is mertem álmodni. Haza is jöttem szinte azonnal, csak egy enyhe fejfájás emlékeztettet reggel a látogatásomra. Nosztalgia fogott el, hogy vajon most merre lehetnek a VÓEA harcos tagjai? Olyan bájosan kedvesek meg szórakoztatóak voltak, nem igaz?