asa_cfr_omraniEgyet jobbal, egyet fejjel, egyet ballal. Tovább nőtt az immár kilenc meccses veretlenségi széria, egyre közelebb a play-off, pedig a játékoseladások után most sorozatos sérülések nehezítik Laci dolgát. Viszont a Vasutas megmutatta, mennyire hatástalan a vásárhelyi antifutball, ha az ellenfél szerzi meg a vezetést.

Alexa mintha azzal a taktikával küldte volna pályára az ASA-t, hogy addig faragják a CFR játékosait, amíg nem marad épkézláb játékos a pályán, akkor majd lehet gólt is rúgni. Végül is működött, hiszen Zicu fejeséig Laci összes cseréje elment a sérülésekre, és akkor már  Mincă és János Károly is alig állt a lábán. Csakhogy közbe a fiúk bevertek hármat a hazaiaknak, 76 percen át okos focival és a kiemeledő középpályás védekezéssel távol tartották az ellenfelet a kaputól, miközben Camora, Gomelt vagy Bud hiánya egyetlen percig sem érződött meg.

Az okos kisszöglet után megszerzett vezetés után látszott meg igazán, mekkora káosz van az ellenfélnél. Kontrázni próbált az ASA felállt védelem ellen, miközben Filipe és János Károly szétfutotta és kipasszolta a nyugdíjas középpályásaikat. És a hagyományos román játékvezetői felfogásban minden ütközést befújó Chivulete bíráskodási stílusa is a vezető csapatnak, ez esetben a CFR-nek kedvezett: 25 faulttal (12-13) tördelte szét az első félidőt.

asa_cfr_filipe_gol

Szünet után az ASA megpróbált támadni, és ezzel párhuzamosan szétrugdalni a Vasutas lerohanásait. Filipe bokája után után Sorsa lába, majd a horvátot váltó Păun bordája bánta a vásárhelyi kamikaze-focit, ám közben Andrei Mureşan egy újabb szögletből eldöntötte a meccset. Mincă így combhúzódással is végig kellett védje a meccset, miközben az igazi Ruiz már alig kapott levegőt, de Nouvier segítségével így is összehozta Omraninak a harmadikat. A válogatott szünet a legjobbkor jön, lesz idő kikúrálni a sérüléseket, de az biztos, hogy Laci eddig remekül kavarja a keretet: az utolsó percek vásárhelyi rohamai és helyzetei ellenére ez egy nagyon sima győzelem volt.   

Így játszotok ti

Mincă 7 Csak az utolsó negyedórában volt dolga, de akkor féllábon hozott három bravúrt.  
Tiago Lopes 7 Most látszott igazán, mennyire hiányzott a Medgyes ellen.  
Larie 7 Szokásos higgadt eleganciájával játszott.
Horj 6 Keményen odalépett amikor csak kellett.
Peteleu 6 Előre alig ment, de hátul most hasznos volt.
L. Rus 6 Rengeteg labdát szerzett a középpályán.
kicsi_le Sorsa 6 Faragták kegyetlenül. 
kicsi_fel kicsi_le Az 55. perctől Păun 6. Becserélés, bődületes felsőléc, bordasérülés, lecserélés, idei legjobb meccs.
kicsi_fel A 76. perctől Chiriţă. A végjátékban neki volt a legtöbb energiája a kontrákra.
kicsi_gol kicsi_le Filipe 8 Az első félidő legjobbja, a gólja mellett egy 11-es is járt volna neki.
kicsi_fel kicsi_gol Félidőben A. Mureşan 6. Szép gólt fejelt, de azon túl alig volt játékban.
kicsi_sargalap Juan Carlos 8 Volt területe irányítani, két gólpassz után a harmadik előtt is tőle indult az akció.
kicsi_sargalap Nouvier 7 Intenzív szélsőjáték, okos gólpassz a végén.
kicsi_gol Omrani 7 Sokat küzdött a góljáért, a csapatjátékban most volt a legjobb.

Fotók: Gábor István-Gábor