cfr_asa_juancarlos_gabimuresanSzeretünk Vásárhelyre meccsre járni. A stadionná pofozott Transil edzőpályának ugyan elég steril hangulata van, ám a Vasutas rendre jó eredményt ér el ott: az elmúlt hat évben csupán egyszer kapott ott ki. Ez az ASA pedig erőlködik, küszködik, de tulajdonképpen meg van pecsételve a sorsa, főleg a pénzügyi helyzete miatt.

Mert lehet félévente teljes keretet és kéthavonta edzőt cserélni, de előbb-utóbb belebuksz. Florea és Maior igazából ott bukta el a dolgot, hogy (kampányokokból) csak az eredményre hajtottak, a profitszerzéssel meg sem próbálkoztak: az elmúlt négy évben csak Bumbát (Hapoel Tel-Aviv, 650 ezer euró) és Bejant (Cracovia, 100 ezer) tudták pénzért eladni. Közben meg kidobtak az ablakon évi 6-8 millió közpénzt. Most ők is a csődvédelemmel próbálkoznak, de 10 forduló alatt csak a ledolgozni tudták a mínusz 6 pontjukat.

Alexa érkezése ugyan ráncba szedte a szezon elején még pofozógép társaságot, de egyben a Liga 1 legundorítóbb antifutballját játszó csapattá is tette őket. Láttuk a Ligakupában, mire képesek, ha ők szerzik az első gólt – na ezt kéne mindenképpen elkerülni. Már csak azért is, mert idén eddig csak hatból egyszer sikerült 0-1-ről fordítania a csapatnak, bár az egyenlítés további négy meccsen is összejött. Budnak kigyűlt a 4 sárgalapja, úgyhogy Omrani ezúttal egy egész meccset kaphat centerben, hátul meg visszajöhet Túlóra Lopes, ami elsősorban szintén a támadójátéknak tehet jót.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

ASA: Mingote – Belu-Iordache, Dobrosavlevici, Netzer, G. Matei – Surdu, E. Dică, G. Mureşan, Zicu – C. Rus, Kuku. Sérültek: M. Constantin, André, Morar.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Sorsa, L. Rus, Filipe, Nouvier – Juan Carlos, Omrani. Sérültek: Camora, Gomelt. Eltiltva: Bud.