cfr_medgyes_ruizBekövetkezett amitől féltünk, két remek meccs után jött egy gyengébb, amelyen egy bunkerfocit játszó Medgyes meg tudta fékezni a Vasutas lendületét. A helyzetek így is megvoltak a győzelemhez (15-6 volt a lövések száma), de a fantázia, a döntő egyéni villanások ezúttal hiányoztak a játékból.

Az első félidőben még próbált türelmesen focizni a CFR, de már ekkor látszott, hogy a Gaz Metan jól lezárt a széleket. Ráadásul Tînc került Túlóra Lopes helyére, így a jobboldal sebessége a megszokottnak a töredékére csökkent. Nem véletlen, hogy a helyzetek középen jöttek, azonban Bud sem Larie indítása, sem János Károly kiugrása után nem tudta megjátszani a labdát. A medgyesiek passzív, játéktördelő focival egyetlen helyzetre voltak képesek az első félidőben, ebbúl azonban rögtön gól lett.

Omrani becserélését elvártuk Lacitól a szünetben, ő azonban ezt megfejelte Chiriţă beállításával, aki ugyan szintén nem jobbhátvéd, ám legalább a sebessége és a beadásai is adottak a poszthoz. A CFR innen kezdve erőből próbálta áttörni a medgyesi falat, és mivel az egyenlítés gyorsan összejött, joggal bízhattunk a fordításban is. Az átlövésekben azonban kevés volt az erő, a kétcsatáros játék pedig hiába gyakorolt állandó nyomást az ellenfélre, érződött, hogy Bud és Omrani először van egyszerre a pályán – összjáték egyáltalán nem volt köztük.

cfr_medgyes_bud

A csapat küzdött becsülettel, a végjátékban már egyszerre három U21-es játékos rohamozott az egyenlítésért, de néha látványosan kettészakadt. Szerencsére a medgyesi kontrákban sem volt túl sok erő, ők inkább az időt próbálták húzni, és végül behúztak egy pontot. A Vasutas viszont így is szerzett nyolc nap alatt 7 pontot a Voluntari–Steaua–Gaz Metan trió ellen, és előzetesen ezt a legtöbben kapásból elfogadtuk volna.     

cfr_medgyes_omrani_trtovacÍgy játszotok ti

Mincă 6 Nem sok dolga volt, lövést csak kettőt kapott, a beadásokat hibátlanul húzta le.
kicsi_le Tînc 4 Főleg támadásban látszott, hogy ritkán játszik jobbhátvédet, aztán a gólnál is lemaradt Llullakuról.
kicsi_fel Félidőben Chiriţă 5. Nem is tudtuk, hogy tud védőt is játszani, de tűrhetően megoldotta.
Larie 7 Szinte nem is védőt, hanem mélységi irányítót játszott, most is kiváló indításai voltak.
Horj 6 Egyre magabiztosabb és egyre többet vállal a labdakihozatalból is.
Peteleu 6 Egy megbízható átlagra mindig képes, emellett volt egy váratlan szólója is.
kicsi_le Sorsa 5 Még nem érzi igazán a csapatot és a társakat.
kicsi_fel A 71. perctől Păun 4. Szélsőnek jött be, de középen próbálkozott gyenge átlövésekkel.
kicsi_sargalap L. Rus 6 Sokat és okosan dolgozott a csapatért, volt egy nagyon veszélyes lövése is.
kicsi_gol Filipe 7 A meccs legjobbja, az egész pályát bejátszotta, elegánsan lőtte be a 11-est.
Nouvier 4 Nem sikerült párharcokat nyernie, egyetlen lövése is mellé ment.
kicsi_le Juan Carlos 5 Tökéletes helyzetben feleslegesen passzolt.
kicsi_fel Félidőben Omrani 6. Sokat küzdött, de leginkább saját magát próbálta helyzetbe hozni, pedig a passzai voltak igazán hasznosak: előbb a 11-es, aztán Rus nagy lövése.  
kicsi_sargalap Bud 5 Lekéste a tökéletes gólpasszt, Omrani beállása után alig kapott labdát.

Fotók: Riti József Attila