cfr_gaz_costeaNégy nap alatt 6 pont és 7 rúgott gól, éllovast vert idegenben a csapat, mégis rohadtul nehéz meccs jön hétfő este. Nem is a Gaz Metantól félünk, hanem egyrészt az önelégültségtől, másrészt mert most aligha lesz félpályányi terület a kontrákra, a medgyesiek kőkeményen beállnak majd bekkelni a kapujuk elé. Egy győzelemmel a hetedik helyig jöhet fel a CFR, karnyújtásnyira lenne csak a play-off, pedig még az alapszakasz felénél sem vagyunk.

Szokatlan, hogy egy ennyire lendületben levő csapatnál ennyi kérdőjel legyen az összeállítást illetően, de Túlóra Lopes eltiltása rengeteg kérdőjelt felvet a védősor tekintetében. Alapból Peteleu vagy Laurenţiu Rus lenne a helyettese, csakhogy előbbi mostanában a sérült Camorát pótolja (remekül!) a bal oldalon, utóbbi pedig a középpályán teljesít kiválóan. A harmadik megoldás Tînc, aki viszont eredetileg középső védő, a támadásokhoz nem sokat tenne hozzá – inkább idegenbeli meccsre jellemző megoldás lenne. A tippünk Rus, mert rombolónak jöhet Gomelt is, de ha a kapitány tud játszani, akkor Peteleu megy vissza az eredeti posztjára.

A másik nagy kérdés: Andrei Mureşan vagy Horj? Térjen vissza a rutin vagy maradjon a legjobban teljesítő U21-es? Horj eddig a szezon egyik kellemes meglepetése, de a Steaua ellen néhány akciónál azért kiütközött a tapasztalat hiánya. Viszont ha kimarad, akkor Păun lesz az egyik szélső, amiből eddig semmi haszna nem volt a csapatnak. Mivel hazai meccsről is van szó, és Lacinak nem érdeke megbontani a jól működő támadóblokkot, alighanem ő is marad a kezdőben, hiába járt le Mureşan eltiltása.

Cristian Pustai és a Medgyes éveken át a Vasutas egyik mumusa volt, de pont Lacival szakadt meg ellenük is a rossz sorozat. A mai Gaz Metan már jóval kiszámíthatóbb focit játszó csapat, ahol a támadójáték szinte kizárólag Llullaku hatékonyságától függ: a koszovói idén hetet lőtt a csapat 10 góljából.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – L. Rus, Larie, Horj, Peteleu – Sorsa, Gomelt, Filipe, Nouvier – Juan Carlos, Bud. Eltiltva: Tiago Lopes. Sérült: Camora.  
Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Trtovac, Susnjar, Buzean – Cristea, Bic – Munteanu, Eric, Llullaku – Axente. Eltiltva: Zaharia.