cfr_craiova4Az eredménynél is nagyobb kérdés, hogy szombat este a Craiova ellen milyen mértékben kapnak szerepet az új igazolások? Lacinak ugyanis most egyszerre kell csapatot építenie és pontokat szereznie, nem könyű feladat, ráadásul a Craiovát már láttuk egyszer idén a Fellegváron, kellemetlen ellenfél.

A CSU pillanatnyilag harmadik, de ezt inkább hazai meccseinek köszönheti, idegenben eddig nagyon hullámzó csapat: nyert Giurgiuban, aztán kikapott Temesváron. A kapusposztot leszámítva a tavalyi csapattal játszanak, ugyanakkor Mulţescu konzervatív edzői felfogása miatt vesztettek a lendületükből. Az utolsó pillanatban hozzájuk is jött egy horvát védő, Renato Kelic (Felcsút), de meglepő lenne, ha játszana.

Laci a Ligakupában csak azokat az új szerzeményeket játszatta, akik azért legalább 8-10 napot edzettek a csapattal. Laurenţiu Rus a kihagyott 11-ese ellenére jó fogásnak tűnik, ráadásul a meccs nagyrészét nem a jobb szélen, hanem védekező középpályásként hozta le, kiemelkedve a csapatból. Chiriţă még nyers, de van benne potenciál, 20 évesen, első meccsén egy új csapatban túl sokat nem várhattunk tőle.

A Craiova ellen viszont jó lenne már Šoršát, Omranit és Romant is látni, legalább  a padon, hogy szükség esetén bővebb variációs lehetőség legyen. Egymás után két hazai meccs jön a Liga 1-ben, ezeket muszáj lenne behúzni az előrelépéshez. Mert az nagyon szép, hogy eddig csak kétszer vesztett idén a csapat (és abból az egyik az ireális pályán játszott Szuperkupa volt), de 5 döntetlen 9 meccsen nem visz előre.     

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Peteleu – Nouvier, L. Rus, Filipe, Păun – Ruiz, Bud. Sérült: Camora.
Craiova: Calancea – Briceag, Acka, Kay, Vătăjelu – Zlatinszki, Madson – Ivan, Bancu, Măzărache – Nuno Rocha.