cfr_asa_ligakupa_tiagolopesA CFR akart focizni, a mérkőzés egy jó részében egész pofás játékot tolt, de a Ligakupa elődöntőjébe a mérkőzés javát a földön fekve jajgató vásárhelyiek jutottak. Dan Alexa amilyen sportszerűtlen játékos volt, edzőként is éppolyan undorító futballt hozott a Fellegvárra, és a 11-esek lutrijánál most szerencséje is volt.

Az elmúlt napok jövés-menése miatt nagyon meg volt kötve Laci keze a meccskeret tekintetében, az legfrissebb igazolások csak a tribünön ültek, és ez főleg a cseresor minőségén látszott meg. A kezdők tudták kontrollálni a meccs nagyrészét, főleg az első félidőben, amikor János Károly egész jól mozgatta a csapatot, amíg Muri el nem kezdte őt rugdosni – egyszer elég büntetőgyanúsan. Laurenţiu Rus kapufája és Bud ziccerben blokkolt lövése voltak a legnagyobb helyzetek – az egész meccsre jellemző volt, hogy a vásárhelyiek becsúszva odaérnek a lövések elé.

A második félidőben az ASA undorító antifutballra váltott, játékosai többet feküdtek a földön, mit álltak a lábukon, s ebben Iulian Călin is partner volt, aki rendre ok nélkül megállította a játékot. Főleg miután az ASA első helyzete bement. Laci  becserélte ugyan az összes maradék támadóját, így a végjátékban egy Neagu–Hodgyai–Bud–Negruţ négyes próbálta feltörni a vásárhelyi bunkert, és végül egy szép fejessel sikerült is. Két CFR-kapufa után a végén Muri is lőtt egyet, a hosszabbítás viszont már megint csak az ASA időhúzásáról és provokálásairól szólt. A 11-esek meg lutri, bár az dühítő, hogy Túlóra Lopes egy hónap alatt kettőből kettőt hagyott ki.

cfr_asa_ligakupa_ruiz

Elúszott egy kupa, amelyben ennél könnyebb sorolást nem kaphatott volna a csapat, viszont ez a meccs a legrosszabb pillanatban jött. Bár ha a bíró nem lett volna partner a vásárhelyi keljfeljancsik fetrengésében, meg is lehetett volna akár 90 perc alatt is, hiszen sokkal aktívabb, gólratörőbb focit tolt a Vasutas (lövések 11-5, kapura 6-3, szögletek 8-3). Innen kezdve pedig már az a kérdés, hogy az új szerzemények milyen goyrsan lesznek valóban legalább olyan hasznos tagjai a csapatnak, mint Rus volt szerda este.      

Így játszotok ti

Marc 6 A gólnál esélye sem volt, egyszer a kapufa is megmentette, csak Muri második szabadrúgásánál kellett nagyot védjen.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 5 Megúszta a kiállítást. Soha többet ne rúgjon 11-est.
kicsi_sargalap Larie 6 Vajon miért nem rúgott 11-est?
kicsi_sargalap A. Mureşan 6 Szokásos egyszerű, de hasznos foci. Meglepő, hogy ő is rőgott 11-est, de szépen bevágta.
kicsi_sargalap Peteleu 6 Egyre jobban játszik, a védőmunkája teljesen rendben van, és a támadásokat is jól segíti.
kicsi_sargalap kicsi_le Chiriţă 5 Kevés labdát kapott, talán még nem bíznak benne a többiek, de egyszer elbotladozott egy helyzetig.
kicsi_fel Az. 58. perctől Negruţ 4. Egyetlen lövése után a Gépész utcában kötött ki a labda.

cfr_asa_ligakupa_bud
L. Rus 6 Középen és a jobbszélen is csapat legjobbja volt, remek gólpasszt adott. Kár azért a 11-esért.
Filipe 5 Sokat futkározott, de haszontalanul.
kicsi_le Nouvier 5 Hiába húzta meg a szélt, egy beadása sem volt jó.
kicsi_fel A 71. perctől Neagu 6. Egyre jobb a gyerek, bátran játszik, jó a rúgótehnikája.
kicsi_le Ruiz 6 Az első félidő legjobbja volt, a másodikban viszont alig ért labdához.
kicsi_fel A 78. perctől Hodgyai 4. Küzdeni nem elég, a focitudása vékony ehhez a szinthez, csak a fejjátéka értékelhető.
kicsi_gol Bud 6 Kibrusztolt magának egy gólt, belőtte a 11-esét. Érdekes taktikai elem volt, hogy a szélre kimozogva nyitott folyosót János Károly betöréseinek.

Fotók: Riti József Attila