cfr_pandurii_cristian_droppaAz a helyzet, hogy az elmúlt öt évben még soha nem volt ennyire kevés időm a bloggal foglalkozni. Itt az olimpia, itt egy (az első napon elég vacak színvonalú) nemzetközi férfi válogatott kosártorna, nyakonkon a Magyar Napok, megfejelve egy érettségi találkozóval, szóval a Pandurii elleni meccset is csak KEG asztaltárs nézi majd, esetleg Bogrács Huba és némi alkohol társaságában.

A meccs amúgy Turnu Severinben lesz, ahol a helyiek erősen ráunhattak már az albérlőre, legalábbis az Astra elleni meccs 200 nézője ezt mutatja. A Pandurii a jelek szerint menet közben alakítja át a keretét, Nistor és Acsinte elérte a szerződése felbontását a tartozások miatt, Horát eladták a törököknek, jött viszont Ţucudean, Sânmărtean és Herea. A Ligakupát ellazsálták, de Grecu kiállítását bánhatják, mert más főállású balbekkjük nincsen, hacsak nem oda tesznek majd be egy U21-est. (Eddig minden bajnoki meccsükön a baloldali támadó posztot áldozták be.) Az biztos, hogy érdemes lesz Jakolisra játszani.

Nálunk Camora pótlása okozhat gondot, mert az a csütörtöki sérülés nem tűnik gyorsan gyógyulónak. Nouvier halvány játéka alighanem a csapatban tartja Păunt, pedig Horj a Craiova ellen megmutatta, hogy van más megoldás is az U21-es szabályra. Az ő peche viszont, hogy a szezon első meccsein Andrei Mureşan is kiválóan játszott. (Azért egyszer talán ki lehet próbálni a Horj belső védő, Mureşan romboló középpályás, János Károly pedig árnyékék felállást is…) Elvárásokat nehéz megfogalmazni a meccsel kapcsolatban, a Pandurii ugyan még veretlen, de két szoros hazai meccse mellett egy temesvári kiszállása volt, miközben nálunk az elmúlt két meccsen teljesen rendben volt a védelem, de a helyzetkihasználás rettenesen szar.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Pandurii: D. Lazăr – Unguruşan, Bunoza, Buijs, Vasziljevics – Obodo, Mrzljak – Trifu, Voiculeţ, Herea – Ţucudean. Eltiltva: Grecu.
CFR: Mincă – Peteleu, Larie, A. Mureşan, Tiago Lopes – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – Cristian, Bud. Sérültek: Guima, Camora.