cfr_craiova_ligakupa1A Kolozsvári Vasutas történetének egy újabb abszurd fejezetén vagyunk túl, Tisztelt Asztaltársak. Bár az augusztusi télben a lelátón vacogva sokáig nem tűnt túl viccesnek a móka. A Craiova elleni Ligakupa-találkozó igazi szervezői trollkodással kezdődött, az eredetileg 18:30-ra kiírt mérkőzést, hogy, hogy nem sikerült 18:00-ra előrehozniuk az utolsó pillanatban.
Munkából érkezve, szinte csak beestem a stadionba és örültem, hogy csak a kezdőrúgást késtem le. Aztán amikor az eredményjelzőre pillantottam, néztem mint a moziban, hogy hogyhogy ez már a harmincadik perc? Miután kiderült, hogy sokat nem vesztettem, elkezdtem örülni neki, hogy nem baj, legalább emberi időben hazaérünk. De korai volt az öröm…

Így utólag nem nehéz megállapítani, hogy ezért a borzalmas 120 perces kínszenvedésért a zimankós augusztusi estében mindenekelőtt Petrucci a felelős. Levontam jól a tanulságot: ne bízd a tizenegyest olasz játékosra, kivéve, ha egy olasz csapat edzője vagy és nincs más választásod. Nem azért, de ha ezután a meccs után véletlenül megfáztam és holnaptól gyógyszeres kezelésre szorulok, számlát kérek és benyújtom azt Mordor neveltjének. Az évszakhoz képest kellemetlen, hideg szél sajnos nem csak esőfelhőket fújt Gépész utcai stadion fölé, hanem mintegy büntetésként ide sodorta valahogy Simone Zaza szellemét is. Akinek sikerült az a bravúr, hogy szelleme már akkor kísért, miközben ő még javában él. Gyaníthatóan még az EB-én hagyta el a testét és azóta csak hálni jár belé a lélek. De az is lehet, hogy nem a szél sodorta ide, hanem maga Petrucci idézte meg akaratlanul ezzel az ostoba toporgással a 11-es előtt. Ha berúgja, akkor nyolc órára vége a meccsnek és nekünk nem kell félig megfagyni a lelátón.

Az külön pech, hogy Bud emelése a kapufát találta el. Mellesleg meg kell jegyeznünk, hogy a játékvezető jól döntött amikor nem állította ki a kapust. Ugyanis júniustól életbe lépett új szabályok értelmében, ha büntetőt ér a szabálytalanság, csak akkor kell érte piros lapot adni, ha az a durvaságért amúgy is azt érne.

cfr_craiova_ligakupa_petrucci11

Leszámítva néhány kósza akciót, amit meggyőződésem, hogy csak azért vezettek a fiuk a pályán, mert nem akartak megfázni, dög unalom volt a mérkőzés. Ebben ezúttal sajnos a mi Lacink is ludas, ugyanis túl hamar kihasználta harmadik cserelehetőségét is, és szinte rögtön utána megsérült Camora, akit nem volt már kire lecserélni. Innentől kezdve a KVSC tíz játékossal és egy pszichológussal állt ki a Craiova ellen, ugyanis csapatkapitányunk jobb híján a többiekbe igyekezett valahogy lelket önteni, vigasztalta társait egy-egy elrontott megoldás után. Szerencsére az ellenfél sem rángatta szét az istrángot, még az aggok menhelyén is nagyobb az iram vacsoraosztáskor, mint amit a pályán bemutatott nekünk a két csapat. Legalábbis nagyon úgy nézett ki, mintha bemutattak volna.

A mérkőzés végül tragikomédiába fulladt, csak a Szuperkupa-döntővel ellentétben ezúttal happy-enddel. Ha valaki Petrucci tizenegyesénél még kételkedett volna, a szétlövésben teljesen egyértelmű lett, hogy Zaza szelleme kísért. Igaz, Cristian megmutatta, hogy Zazásan is lehet jól rúgni a tizenegyest, na de utána a Craiova háromszor, fiaink meg egyszer lőttek fölé, mintha valaki labdamágnest helyezett volna el valahová a kapu fölé. A 10-ből 5 ment be, bár el kell ismerni: ez méltó volt a meccs színvonalához. No de, 3-2 ide, továbbjutottunk, hogy azért rögzítsük a pozitívumokat is. Bár jobb lett volna rögtön a tizenegyesekkel kezdeni, a többi időpocsékolás volt.

A Ligakupában következő ellenfél a Marosvásárhelyi ASA szeptember elején. Kezdhetünk rettegni. No nem az ellenféltől, hanem attól, hogy foci helyett már megint valami szörnyű bohóckodás jön. Avagy: Szörnyű Bohóckodás, Ligakupa a te neved!

cfr_craiova_ligakupa_horj

Akármilyen pocsék meccs volt is, azért bmiky értékeli a srácok teljesítményét. Íme:

Mincă 6 Igazán nehéz lövést nem kapott.
Peteleu 5 Idegesen kezdett, de a második félidőben már voltak hasznos szerelései.
Larie 7 Egy lassú hazaadást leszámítva megbízhatóan irányította a védelmet.
kicsi_sargalap Horj 7 Nyugisan elrúgdosta a labdákat, fölé fejelte az első félidő legnagyobb helyzetét.
kicsi_sargalap Camora 6 Az utolsó 40 percben képtelen volt futni vagy komolyat rágni a labdába, de így is a pályán maradt. 
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 6 Most is a csapat legveszélyesebb támadója volt, érthetetlen a lecserélése.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 76. perctől Neagu 6. A pontrúgások minősége nagyon feljavult a beállásával.  
kicsi_sargalap Petrucci 4 Miatta játszottak feleslegesen még egy félórát a többiek.
Filipe 5 Jó kezdés után csak botladozott, aztán pimaszul eldöntötte a továbbjutást.
kicsi_le Nouvier 4 Jó helyzetekben hozott rossz döntéseket.
kicsi_fel Az 59. perctől Tiago Lopes 5. Jobbszélsőnek jött be, Camora sérülése miatt balbekk lett. A 11-est hibázók közül ő volt a legpechesebb.
kicsi_le Negruţ 4 Két rossz lövés, egy lesgól.
kicsi_fel kicsi_sargalap Az 53. perctől Cristian 6. Rendre túl hosszú indításokat kapott, de a legszebben ő lőtte be a 11-est.  
Bud 5 Kiharcolt egy 11-est, aztán kihagyott egyet.